Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüksek enflasyon açıklaması! 'Bundan sonraki ilk işimiz' diyerek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yaptı. Gündeminde "yüksek enflasyon ve karşısında alınacak tedbirler" vardı. Erdoğan, ne yapacaklarını böyle açıkladı.Erdoğan, "Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda hemen hemen herkesin şikayet ettiği yüksek enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalılığı karşısında hükümetin atmayı planladığı adımlarla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır." dedi.

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılara maruz kaldığımız bir gerçektir. Türkiye bu sıkıntıları hak etmiyor. Fakat bu millet böyle bir gerici muhalefeti de hak etmiyor. Nasıl milletin her meselesini biz çözdüysek Allahın izniyle mevcut sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz. Önceliğimiz insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacak. Önümüzdeki aylarda bu doğrulta yeni adımlar atarak hayat pahalılığını insanlarımız üzerindeki yükünü azaltmayı sürdüreceğiz.

Erdoğan hükümetin yeni başlatacağı uzay programıyla da ilgili ilk kez kamuoyuna dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Erdoğan, "Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Başvuru için 'uzaya.gov.tr' adresini oluşturduk. Eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm vatandaşlar başvurabilir. Eğitimleri sonunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek." açıklaması yaptı.

 

HÜKÜMLÜLERE CEZA ERTELEMESİ

Hükümet ayrıca hükümlülerin açık cezaevlerinde devam eden infaz işlemlerinin 31 Mayıs 2022'de dolan izin süresini 2 ay daha uzatma kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan erdoğan, "Açık cezaevindeki covid izinleriyle ilgili yeni bir değerlendirme yaptık. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin covid izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz. Meclisimizin bu husustaki yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum." dedi.