29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Şura Salonu'nda düzenlenen 26’ncı Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

'EKONOMİK HİÇBİR GEREKÇEYLE AÇIKLANAMAYACAK AFAKİ RAKAMLAR GÖRDÜK'

"Geniş bir yelpazede verdiğimiz destek ve teşviklerle çarkların kesintisiz bir şekilde dönmesini sağladık. Benzer tavrı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tetiklediği global mali krizde de gösterdik. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla vasıtasıyla Türkiye’yi büyütmeye dayalı bir ekonomi modeli uyguladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Tabii tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan enflasyon oranları bizleri de negatif yönde etkiledi ve halen de etkiliyor. Avrupa'dan ABD’sine herkes istihdam kaybına neden olmadan enflasyonu dizginlemeye dönük politikalar uyguluyor. Biz bu muhataralı süreci son süreçte biraz daha ağır yaşadık. Global sorunlara, tamamen tamahkarlıktan ve fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları ilave edilince bizim yükümüz daha da arttı. Ortada mali hiçbir gerekçeyle izah edilemeyecek afaki rakamlar gördük. Çeşitli bahanelerin arkasına gizlenerek insanların malına, rızkına, lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından yeni kabinenin en öncelikli konularından birinin bilhassa belli sektörlerde oluşan balonu söndürmek olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

'FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI'

Attıkları kararlı adımlarla araç fiyatlarından başlayarak pek çok konuda ciddi mesafe aldıklarına vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Alınan önlemler, kesilen cezalar ve diğer engellemelerle araç piyasasında meydana gelen spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Daha 1 ay öncesine kadar güya araç kıtlığı nedeniyle fiyatlar devamlı artarken, bugün artık indirimlerden hatta kampanyalardan söz ediyoruz. Aynı tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Konut ve kira piyasasında sektörün dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına neden olan kişi ve kurumlara ilişkin ağır yaptırımlar uygulayacağız. Adaletli, dürüst, özenli ve makul bir biçimde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşan kişilere kesinlikle nefes aldırmayacağız.”

Araç almak isteyenlere müjde! Yüzde sıfır faizle otomobil almak artık mümkün! Detaylar arka arkaya geldi!

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar?

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!


Geri Dön