29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut fiyatlarına ilişkin son dakika açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut fiyatlarına ilişkin son dakika açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk ekonomisindeki son gelişmelerin masaya yatırılacağı sohbet toplantısına katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapacakları istişarelerin şimdiden ekonomi için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan konut fiyatlarına ilişkin son dakika açıklaması!

- "Ülkemizi yüksek fiyat artışı bataklığından uzak tutmakta kararlıyız"

Fırsatçıların her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendilerini belli ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki ve küresel emtia fiyatlarındaki artışı bahane ederek maliyetlerindeki gerçek değişimle orantısız fahiş fiyat uygulayanlar olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekranları başında izleyen vatandaşlara, esnafa ve sanayicilere şu şekilde çağrıda bulundu:

"Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin, etiket değiştirenlerin -kusura bakmasınlar- ilgili bakan arkadaşlarımla beraber de millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Bakınız dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. İndirimlere ufak yollu başlayan firmalarımız elbette var ama bunlardan da yükselişteki hıza ulaşmasını istiyoruz. Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir. Şayet hızlı fiyat indirimleri gerçekleşmezse Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Ticaret Bakanlığımız ellerindeki tüm imkanlarla stokçuların, fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerine gideceklerdir. Vatandaşımızı huzursuz eden hiçbir hadiseye, hiçbir gelişmeye, hiç kimseye göz yumamayız. Bu makamda bulunmamızın gereği budur. Milletimiz bizi bu makama boşu boşuna getirmedi. Biz de onların haklarını korumak zorundayız. Ülkemizi yüksek faiz ve hormonlu kur artışı cenderesinden çıkardığımız gibi yüksek fiyat artışı bataklığından da uzak tutmakta kararlıyız."

Satılık ve kiralık konutların fiyatları tavan yaptı!

Yatırımcıların faiz oranı ve dolar hatası!

Konut sektörünün 2021 karnesi!


Geri Dön