30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul ısrarına CHP'den videolu yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul ısrarına CHP'den videolu yanıt!

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 15 maddede İstanbul için sakıncalarını açıkladığı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın ısrarla 'yapacağız' dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili bir video hazırladı.



 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Kanal İstanbul projesine niçin karşı olduğunu, İstanbul'a vereceği zararı 15 maddede açıklamıştı. 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Başkan Ekrem İmamoğlu ÇED raporu askıya çıkan Kanal İstanbul için yurttaşları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçelerle itiraz etmeye davet etti. İstanbullular Başkan Ekrem İmamoğlu'nun çağrısına il müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşturarak cevap verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nu hedef alarak, "Çıkmış 'Kanal İstanbul gereksiz' diyor. Bunun kararını verme yetkisi sana ait değil bize aittir ve biz kararını verdik. Adımlarımızı attık, atıyoruz. Bu işi inşallah yapacağız" diye konuştu.

CHP VİDEO YAYINLADI

Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar devam ederken CHP'den de Kanal İstanbul projesiyle ilgili bir video geldi. Hazırlanan videoda, "Bırakın kanal yapmayı konut yapılırken bile zemin etüt raporu olur. Statik hesabı olur, mimari çizimi olur. Demirinin, çimentosunun, fayansının, elektriğinin hesabı yapılır. Yani liyakat sahibi insanlar hesap kitap yaparlar. İstanbul'a kanal yapmaya işin uzmanları değil, bir kişi karar veriyor. Peki o bir kişinin bu alanda bilgisi var mı? Kanal yapma deneyimi var mı? Mühendislik eğitimi var mı? Yok. Kanalım yapımı için 75 milyar liraya yakın para harcanacakmış. Kendi cebinden mi, hayır 82 milyonun cebinden. Demek tank palet fabrikası yetmedi şimdi de İstanbul'u peşkeş çekeceksin. Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" ifadeleri yer aldı.

 

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un 15 tehdidini açıkladı!


Geri Dön