29 / 06 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: 2025'in sonunda hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: 2025'in sonunda hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hatay’da inşası devam eden  TOKİ  konutları ve deprem sahasında incelemeler yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi depremzedelerle bir araya gelmek ve bir dizi incelemeler yapmak için Hatay'a gitti. 

Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde inşası süren TOKİ konutlarında inceleme yapan Yılmaz, bayramın sevincini birlikte yaşamak ve Hataylıların bayramını yerinde kutlamak için şehre geldiklerine dikkat çekti. 

Yılmaz, söz konusu açıklamasında "Deprem sonrası imar, inşa ve ihya faaliyetlerine ilişkin neler yaptık, neler yapıyoruz, nerelerde eksiklikler var; bunları tespit edip, yoğunlaşmamız gereken yerleri belirleyeceğiz. Merkezi idareler ve yerel yönetimden ilgili arkadaşlarımızla bu konuları değerlendireceğiz. Bu vesileyle alan ziyaretlerini de gerçekleştiriyoruz. Şu anda Gülderen Mahallesi’ndeki TOKİ alanındayız. Burada geniş bir çalışma sürdürüldü ve 2 bin 650 konutluk bir alandan bahsediyoruz. Önemli bir bölümü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutlarımız çok önemli oranda ilerlemiş durumda ve 1001 tanesinin kurası çekildi. Geriye kalanlar da yakın zamanda bitirilip, kuraları çekilmiş olacak" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: 2025 in sonunda hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edilecek!

Habertürk'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tüm kaynakların deprem bölgesi için seferber edildiğinin altını çizdi. 

"Tarihimizin en büyük afetini yaşadık bu coğrafyada. Bu yükü kamu, sivil toplum, merkez ve yerel idareler ile beraber 85 milyon olarak karşılamak durumundayız. Son 2 senede merkezi idarelerden deprem harcamaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon TL'yi buldu. Çok büyük bir kaynağı seferber etmiş durumdayız. Oluşturduğumuz tasarruf genelgelerinde, deprem bölgesi ve harcamalarını hariç tuttuk" diye konuşan Yılmaz, Cumhurbaşkanının gözetiminde ve liderliğinde, deprem bölgeleri ihya etmek için her türlü çabayı sarf ettiklerini dile getirdi. 

Şantiye alanında yaptığı incelemenin ardından İl Afet Koordinasyon Merkezi'nde yerel yöneticilerle bir araya gelen Cevdet Yılmaz, amaçlarının yaklaşık 401 bin konut ve 41 bin iş yerinden oluşan 442 bin hak sahibinin hiçbirinin mağdur edilmeden evlerine ve iş yerlerine kavuşturulması olduğunu belirtti. 

Yılmaz, "Şubat ve mart aylarında 76 binden fazla konut, hak sahipleri belirlenerek vatandaşlarımıza teslim edildi. Yapımı biten konut ve köy evlerinin teslimi her ay 10-15 bin olmak üzere etap etap sürüyor" diye konuştu. 

Cevdet Yılmaz, “Bu sene sonuna kadar 200 bin konut, 2025 senesinin sonlarına doğru ise tüm hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edilmiş olacak. Kira yardımı, taşınma yardımı, destek ödemesi, tahliye ödemesi gibi farklı kategorilerde vatandaşlarımıza doğrudan gerçekleştirilen ödemelerin tutarı 128 milyar TL'yi aşmış durumda”  bilgilerini verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: 2025 in sonunda hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edilecek!

Yılmaz, Depremzedelerin talepleri doğrultusunda, ‘Yerinde Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirildiğini dile getirdi ve "Projede konutlar ile köy evleri için 1,5 milyon TL finansman sunuyoruz. Afetten etkilenen şehirlerde Yerinde Dönüşüm Projesine başvurular 256 bine ulaştı, 28 bini aşkın vatandaşımız işlemlere başladı. Bu çerçevede, vatandaşlarımıza hak ediş bazında hibe ve kredi desteği, tip projeler ve tip sözleşmeler sağlanarak, inşa sürecindeki tüm harçlardan muaf tutularak kendi evlerini yerinde, sağlam ve güvenli zeminlerde yapma imkanı tanınıyor. Depremden etkilenen şehirlerimizdeki altyapı projeleri için İLBANK aracılığıyla yerel yönetimlere 64 milyar TL hibe desteği veriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız depremden etkilenen şehirlerimizin meydanlarını; sahip oldukları tarihi, kültürel varlıkları muhafaza ederek ihya ediyor" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, Hatay ve depremden etkilenen tüm kentler yeniden ihya edilene kadar çalışmaların devam edeceğini vurguladı ve "Tüm konutların inşası tamamlanıp tüm vatandaşlarımızı güvenli evlerine yerleştirene kadar, dur durak bilmeden çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi. 

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Emeklinin ikramiyesi 4 senede 2 kat, kurban fiyatları 12 kat arttı! Büyükbaş kurban fiyatları 250 bin TL'yi buluyor!


Geri Dön