17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanından onay çıktı! Sadece çocuğu olan anne ve babalara 5.500 destek ödemesi! Elinizi çabuk tutun!

Cumhurbaşkanından onay çıktı! Sadece çocuğu olan anne ve babalara 5.500 destek ödemesi! Elinizi çabuk tutun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Çocuğu olan anne ve babalara cep harçlığı verilecek. İşte o detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı sosyal yardım desteklerinden yararlanan ailelerin ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim alan çocuklarına aylık olarak 5.500 TL destek verileceği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde hayata geçirecekleri yeni sosyal yardım faaliyeti olan "Başarı Teşvik Programı" hakkında bilgi veren Erdoğan, şunları söylemişti;

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında eğitim gören ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.”

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NE DEMEKTİR? İŞTE PROGRAMA DAİR DETAYLAR!

Söz konusu bu teşvik programı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal yardım alma hakkı olan ailelerimizden biri olan ve devlet okullarında eğitim gören bunun yanında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret tutarında yapılacak destekte bulunacağız. Aynı zamanda 4 senelik örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı çerçevede yer alan öğrencilere de her ay 100 TL destek ödemesi yapacağız" şeklinde açıklama yapmıştı.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI KİMLERİ KAPSIYOR?

YÖK tarafından belirlenecek olan dünyadaki ilk 500 üniversiteye girmeye hak kazanan aynı şartlar altında yer alan öğrenciler başarı desteği verilecektir. Sosyal yardım alan hanelerde ki meslek lisesinden mezun olan öğrenciler ile liseden sonra meslek edindirme kursuna gidip iş hayatına adım atacak gençler de net asgari ücret ile orantılı olarak desteklerine kavuşabilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Başarı Teşvik Programı hakkında detaylar henüz netliğe kavuşmadı. Bu nedenden dolayı başvuru sürecinin nasıl işleyeceği bilinmiyor.

Altın alacaklar elini çabuk tutsun! Altında devasa indirim! Artık sayılı günler kaldı!

Altın fiyatına nohut! Nohut fiyatlarındaki yükseliş frenlenemiyor! İşte detaylar!

PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı 2022 başvuru şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön