03 / 05 / 2024

CW Enerji'nin halka arzı rekorla tamamlandı!

CW Enerji'nin halka arzı rekorla tamamlandı!

CW Enerji’ye, halka arz büyüklüğünün 4,97 katını geçen 13,5 milyar liralık talep gelirken, 2,24 milyon bireysel yatırımcının da talebi karşılandı.



CW Enerji tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en köklü güneş paneli üreticileri arasında yer alan CW Enerji’nin Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest liderliğinde 26-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzı yoğun yatırımcı talebi ile tamamlandı.

Paylaşılan detaylara göre, Türkiye’nin önde gelen güneş paneli üreticileri arasında yer alan CW Enerji’nin 108,60 Türk Lirası birim pay fiyattan gerçekleşen halka arzına toplamda 2,36 milyon başvuru sayısı ile rekor talep geldi. Böylelikle 26-27-28 Nisan tarihinde gerçekleşen halka arzda tüm zamanların rekoru kırıldı.

Verilen detaylara göre, CW Enerji’ye, halka arz büyüklüğünün 4,97 katını aşan 13,5 milyar liralık talep gelirken, 2,24 milyon bireysel yatırımcının talebi e karşılanmış oldu. Halka arzda ek satış hakkı ile beraber 3,3 milyar TL'lik gelir elde edildi.

CW Enerji nin halka arzı rekorla tamamlandı!

Halka arzda, şirketin çıkarılmış sermayesi 105 milyon liradan 123 milyon 750 bin liraya yükseltildi. Artırılan 18 milyon 750 bin liralık nominal değerli payın yanı sıra 6 milyon 250 bin liralık da ortak satışı gerçekleştirildi.

2,36 milyon yatırımcının talepte bulunduğu halka arzda 5 milyon lira nominal değerli pay ile ek satış hakkı da kullanılırken, CW Enerji’nin halka açıklık oranı yüzde 24,24 şeklinde oldu. CW Enerji’nin 108,60 lira fiyatla gerçekleşen halka arzına yatırımcılardan toplamda 4,97 kat talep gelirken, satışa sunulan payların tamamına da 2,24 milyon yatırımcı ortak oldu.

Yine verilen detaylara göre, bireysel yatırımcı ve yurt içi kurumsal yatırımcıların katılabildiği halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi de uygulandı. Halka arzda, bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 4,26 katı ve yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 7,83 katı da talep toplandı. Toplamda da planlanan tahsisatın toplam 4,97 katı talebe ulaşıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön