Dağsan'ın prizmatik modüler su depoları talep görmeye devam ediyor!
alternatif bir ürün olarak modüler su depolarını geliştiren Dağsan Makine, bu ürünü de geliştirip prizmatik modüler su depoları üretmeye başladı. Firmanın bu ürünü talep görmeye devam ediyor
Bundan tam 22 yıl önce müşterilerine, beton ve kontrolsüz plastik su depoları yerine kullanılabilecek alternatif bir ürün olarak modüler su depolarını geliştiren Dağsan Makine, bu ürünü de geliştirip prizmatik modüler su depoları üretmeye başladı. Firmanın bu ürünü talep görmeye devam ediyor . Ürün gamında önceleri temiz su pompaları, atık su pompaları ve paket hidroforları bulunan Dağsan Makine, ürün montajları esnasında binlerce su deposunu yerinde görerek, çok sağlıklı koşullarda çalışılmadığını fark etti. Bundan tam 22 yıl önce müşterilerine, beton ve kontrolsüz plastik su depolan yerine kullanılabilecek alternatif bir ürün olarak modüler su depolarım geliştiren firma, 1992 yılında, modüler parçalar halinde üretilen ve cıvatalarla birbirine tutturulan bu depolarla büyük bir pazar oluşturdu. Başta apartmanlar, hastaneler, özel okullar, üniversiteler ve müstakil evler olmak üzere birçok alanda su deposu kuran firma, 2005 yılında ise daha büyük tonajlı su depolama ihtiyaçlarını da karşılayabilmek için Türkiye'de çok yeni olan ve yurtdışında çok uzun yıllardır kullanılan bir sistemi kendi bünyesinde geliştirdi.
Ar-Ge çalışmaları bir yıl süren ürünü 2006 yılında 'Dağsan Prizmatik Modüler Su Depoları' adı ile piyasaya süren firma, bu ürünle de geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Sözü edilen su depoları halen su depolarının projelendirilmesi, ihtiyaca göre bin litreden 500 bin litreye kadar su depolayacak şekilde yapılabiliyor.
Firma, modüler su depolarım tasarlarken, optimum sac kalınlığı, kullanılacak malzeme cinsi ve depo içlerinde mukavemeti arttıran gerdirmelerin konum hesaplarım bilgisayar ortamında hesaphyor.
Prizmatik modüler su depoları, cıvatalarla birbirine sabitleniyor. Ancak birbirinden bağımsız modüllerden oluşan ürün esnek modül sistemi sayesinde, gerekli olan su miktarım baz alıyor. Bu sayede depoların en, boy ve yükseklikleri; depolamanın yapılacağı alana göre özelleştirilebiliyor. Su depolamasında verimliliği esas alan bu sistem, alan kaybını da engellemiş oluyor. Firma bu ürünü kullanım alanına, ihtiyaca veya resmi talebe göre farklı malzemelerden üretilebiliyor. Bugüne kadar TOKİ, üniversiteler, belediyeler, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, DSİ, konsolosluk, THY, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı gibi kurumlara ürün gönderen Dağsan, özel sektörde ise Zorlu Holding, Alarko Grubu, Sabancı Grubu, Borusan, Arçelik, Paşabahçe-Şişecam, Habaş, Opet gibi kurumsal firmalara da hizmet verdi. Firma Türkiye'nin her bölgesine en geç 48 saat içinde servis ekibini yönlendirebiliyor. Ayrıca firma satış sonrası verdiği hizmetlerle de son kullanıcının teknik sıkıntılarını çözüyor.
Modüler su depolarında iddialıyız Bundan 50 yıl önce küçük bir atölyede pompa imalatçısı olarak sektöre adım attık. Şu anda bölgenin en büyük pompa, hidrofor üreticisi ve Türkiye'deki en büyük modüler su deposu imalatçılarından biri konumundayız. Bu alandaki çalışmalarımızla suyun sağlıklı bir şekilde depolanmasını önemsiyoruz. Su depoları genelde büyük alanlarda kurulduğu için ciddi alan kaplıyor. Aynı zamanda işlevsellikten uzak. Biz ürünlerimizde alan kayıplarını ortadan kaldırıp, kullanımda pratiklik sunuyoruz. Bu sayede ürünlerimiz kamu ve özel sektörden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Dünya Sektörel Ek