28 / 04 / 2024

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...



Türkiye, arka arkaya şiddetli depremlerle sarsılırken, uluslararası kamuoyu da endişe içinde bölgede yaşananları yakından takip ediyor. Pek çok ülkeden yardım ekipleri ve arama-kurtarma birimleri Türkiye’ye ulaşırken ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post kapsamlı bir analiz ile depremin etkilerini peş peşe sıraladı. 

Ölü ve yaralı sayısının her dakika arttığı bölgeden gelişmelere yer veren Washington Post, analizi “Türkiye’deki deprem bilime göre neden bu kadar ölümcül oldu” başlığıyla yayına aldı. 

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post tan deprem analizi!

Dün sabaha karşı meydana gelen korkunç depremden sonra çok sayıda artçı olduğuna ve öğle saatlerinde yeni bir deprem ile yeniden felaket yaşandığına vurgu yapılan Washington Post’un makalesinde, "Bu deprem Türkiye ve Suriye’de yıkıma sebep oldu, Kıbrıs ve Lübnan’dan da hissedildi. Depremler şiddetine göre değerlendirilir ve teknik olarak bir üst limit olmasa da tarihteki en güçlü deprem 1960’ta Şili’de meydana gelen 9.5’lik depremdi. Bu ölçeği baz alırsak 7.8 şiddetinde bir deprem çok güçlü" denildi. 

Peki daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? İşte o analizin tüm ayrıntıları...


Geri Dön