02 / 05 / 2024

Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk'taki projeleri anlattı!

Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk'taki projeleri anlattı!

Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı hayata geçecek yeni projelerin müjdesini verdi.



Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı hayata geçecek yeni projelerin müjdesini verdi. İlçede geniş imkanlara sahip bir kütüphane olmadığını hatırlatan Bakıcı, "Celsus Kitaplığı gibi bir kitaplığa sahip olan Efes'i barındıran ilçemizde kitaplık olmaması büyük eksiklik" dedi. Başkan Bakıcı, bir sivil toplum örgütüne verilmesi düşünülen kafenin kütüphane olarak hizmet vereceğini söyledi.


Meryem Ana Tabiat Parkı projelerinin hazırlandığını da kaydeden Bakıcı, "Teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan proje 1 nolu Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurumu'na verildi. Antik Kanal ve Meryem Ana Tabiat Parkı Projeleri için Bakanımız Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum" dedi. 


İzmir Valiliği'nin 12 milyonluk bir kaynağın ilçe için harcanmasını öngördüğünü aktaran Bakıcı, Saint Jean, Ayasuluk ve Saint John Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarının yanı sıra Şirince sokaklarının yenilenmesi ve ilçeye doğalgaz gelmesi için de çalıştıklarını söyledi.


Kurtuluş şenlikleri iptal

Konuşmasında terör olaylarından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Bakıcı, bu sebeple Selçuk'un Kurtuluş Şenlikleri'nin de iptal edildiğini belirtti. Bakıcı, "Şehitlerimiz varken, acılı aileler varken kutlama yapmak bize yakışmaz. Dolayısıyla 8 Eylül Kurtuluş Yıldönümümüzü sade bir törenle kutlayacağız. Şehit ailelerimize sabırlar diliyorum" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön