13 / 05 / 2024

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin hesaplarına her ay destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan destek ödemelerine ilişkin açıklama geldi. 



Ahaber'de yer alan detaylar göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik destekleri devam ediyor. Bu sene Çocuk Destek Bileşeni kapsamında 1-2-3-4 ve daha fazla çocuk sahibi olan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde destekten faydalanıyor.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NE DEMEK?

Eski Bakan Derya Yanık, sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklar için ilave destek sağlayacaklarını ifade ederek 'Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında ailelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerini belirtti.

Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 Türk Lirası, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" dedi.

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 liranın altında olması. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Göktaş, destekten faydalanan hanelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıldığını söyledi.

Gökdaş, "Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, hanelerimize aylık 350-650 lira tutarlarında ilave destek sağladıklarını kaydetti. Ayrıca, bugüne Çocuk Desteği kapsamında 6,3 milyon çocuk için hanelere toplam 7,7 milyar Türk Lirası ilave ödeme yaptıklarını açıkladı.

Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! 1 dolarınız bile varsa şimdi bu rakama bakın! Bayram sonuna dikkat!

Son Dakika! İzmir'de korkutan deprem; Kandilli Rasathanesi'nden açıklama geldi


Geri Dön