29 / 04 / 2024

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ'den fırsat!

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ'den fırsat!

Milyonlarca dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ tarafından yeni bir konut ve iş yeri satış duyurusu geldi. TOKİ, 462 TL taksitle 240 ay vadeli konut satışlarına başladı. 



Milyonlarca dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 462 TL taksitle 240 ay vadeli konut satışlarına başladı. TOKİ, yeni ev fırsatıyla beraber dar gelirli olana ailelere ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Takvim'de yer alan habere göre; dar ve orta gelirli aileler, bu avantajlarla 3+1 veya 2+1 ev sahibi olabiliyor. En çok aylık gelirleri 5 bin TL altında olanların öncelikli tutulduğu konut satışları için başvurular e devletten yapılıyor.

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ den fırsat!

TOKİ KONUT SATIŞLARI HANGİ İLLERDE?

- Karabük
- Zonguldak
- Çorum
- Denizli
- Niğde
- Van
- Rize 

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ den fırsat!

İllerinde bulunan konutlar için peşinat ödemesi 14 bin TL olarak belirlendi. Projelerde en düşük taksit tutarı 389 TL şeklinde açıklandı.

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ den fırsat!

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

TOKİ konutları için başvurular; Ziraat Bankası ve Halk Bankası arayıcılığıyla yapılıyor. Alıcılar, açık satışın başladığı gün sonrasında yüzde 10 – 12 – 15 ve yüzde 25 peşinat seçeneklerinden faydalanabiliyor. Vade seçenekleri de 96 aydan 240 aya kadar değişiyor.

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ den fırsat!

TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

- 18 yaşından büyük olması, 
- Vatandaşlık kimlik numarası, 
- Türk vatandaşı olması, 
- Fotoğraflı nüfus cüzdanı

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ tarafından konut sahibi olmak isteyenlerin internet sitesinde duyurulan ilanlara ulaşıp, ilanın başvuru şartlarını incelemesinin ardından açıklanan peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekiyor.

Dar gelirli vatandaşlara TOKİ den fırsat!

TOKİ AÇIK SATIŞLARI NASIL YAPILIR?

TOKİ tarafından yapılan açık satış duyurularına başvuru yapanlar başvuru sırasına göre, başvuru şartlarını sağlaması halinde konut sahibi olabiliyor. İlk başvuru yapanların ve gerekli koşulları sağlayan vatandaşları ev sahibi yapan  TOKİ  açık satış başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan alınıyor. TOKİ açık satış başvuruları için yüzde 10 ile yüzde 25 arasında peşinat veriliyor. TOKİ tarafından açık satışla konut alanlar, 240 ay vade ile ödemelerini gerçekleştirirken, iş yeri alan bir kişi 60 aya kadar vadeli ödenebiliyor.

TOKİ'den 562 TL'ye ucuz ev fırsatı!

TOKİ'den ev almanın şartları değişti!


Geri Dön