27 / 04 / 2024

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Şanlıurfa’da dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için 25 bin konutluk dev projeye start verildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kuzey Şehir Konutları’nda ilk etabı 2024 yılında teslim edeceğiz” diye konuştu.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük problemleri arasında yer alan dar gelirlilerin ev ihtiyacı için dev bir yatırıma imza attı. Aşık Öğütçü Mahallesi’nde yer alan bin hektar alan üzerinde 25 bin konutluk rezerv alanı planlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, 2 bin 500 konutluk Kuzey Şehir Konutları'nın ilk etabında toplamda 19 blok 300 konut için startı verdi.

UYDU KENT OLACAK

Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, 2024 yılı içinde ilk etabı tamamlanacak konutların yapımı etap etap sürecek. Yüzde 60'ının yeşil alan olacak şekilde planladığı 'Şanlıurfa Kuzey Şehir' konut projesinde binalar 6 kat olarak inşa edilecek. Konutların dar gelirlilere satılması planlanan projede, devletin uygun faizli konut kredisi çıkarması öngörülüyor. Proje hakkında bilgi veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kuzey Şehir Konut Projesine başladığımız zaman bize bir dava açıldı. Daha sonra durdurma kararı alındı ama biz işlerimizi durdurmadık. İlk olarak altyapı koşullarını olgunlaştırdık. Proje bölgesinde rahat bir şekilde ulaşım ve hizmetlerin sağlanması için bağlantı ve iç yol çalışmaları yaptık" dedi.

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

İLK ETAP 2024'TE TESLİM

2 bin 500 konutun temelini atmaya başladıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, ilk etabı 2024 yılı içinde teslim etmeyi planladıklarını belirtti. Beyazgül, "Çalışmalar sona erdiği bölge bir uydu kent niteliğinde olacak" ifadelerini kullandı. Toprak mülkiyetinin belediyeye ait olduğuna vurgu yapan Başkan Beyazgül, "Konutları vatandaşlara uygun fiyattan vermek istiyoruz. Amacımız dar gelirli ailelerin konut sahibi olması. Devletin ilk evini alacak dar gelirliler için uygun faizli konut kredisi planı vardı. Bunu bekliyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

"YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE EV YAPIYORUZ"

Yardıma muhtaç aileler için de özel konutlar inşa ettiğini anlatan Başkan Beyazgül, "Sırrın kepirler mevkiinde yardıma muhtaç aileler için 10 adet 1+1 ve 8 adet 2+1 daire inşa ediyoruz. Toplam 18 konut ürettik. Şu an bina yapımının yüzde 90'ını tamamladık. Konutları aralık ayında teslim edeceğiz" diye konuştu. Bu evlere en dezavantajlı ailelerin yerleştirileceğine dikkat çeken Başkan Beyazgül, "Ben ara ara özellikle dar gelirli insanları ziyaret ediyorum. Bu ziyaretlerde gerçekten çok zor durumda vatandaşların olduğunu gördük. Mesela yaşlı bir teyzemiz vardı. Oğlu hapse girmiş, gelini kaçmış. 70'inin üzerinde 4 torununa bakma gayreti içerisinde ve ev perişan. Çocuklar küçük. Bunlara koli taşımakla olmaz. Bizim devamlı gözümüz üstünde olsun diye bu tür hanelere buraya taşıyacağız. Çocukların eğitimiyle ilgileneceğiz. Tüm giderlerini karşılayacağız" dedi. Bu evlerin çok zor durumda olan, yardıma muhtaç 18 aileye verileceğini paylaşan Beyazgül, "Deprem ve pandemi olmasaydı 3-4 blok daha inşa edecektik. Şimdilik 18 daire ürettik. Fakat bu sosyal konutları yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘200 bin konutun ihalesi devam ediyor

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!


Geri Dön