17 / 05 / 2024

Dar gelirliler müjde! Sosyal destek ödemeleri peş peşe hesaplara yattı!

Dar gelirliler müjde! Sosyal destek ödemeleri peş peşe hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirliler için başlattığı destek ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. İşte destek ödemelerine ilişkin merak edilenler...



Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısı ile arz odaklı sosyal yardım sistemini sürdürdüklerini ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Programa dair gerçekleştirilen ödemeler ile ilgili bilgi veren Göktaş, programın başlangıcından bu yana ailelere sağladıkları destek tutarının 35 milyar lirayı geçtiğini söyledi. 

Göktaş, destek ödemelerinden 3,5 milyon hanenin faydalandığını ve bu ailelere gelirlerine göre 850 lira ile 1250 lira arasında destek verdiklerini ifade ederek ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdikleri destek ile onların yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Bakan Gökdaş, bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ile bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptıklarının bilgisini verdi.

 Dar gelirliler müjde! Sosyal destek ödemeleri peş peşe hesaplara yattı!

Ekim 2022 tarihinde Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteğinin, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alındığını kaydeden Göktaş, desteğimizden faydalanan hanelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıldığını söyledi. Gökdaş, "Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, hanelerimize aylık 350-650 lira tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110-221 lira arasında ödeme yapıyoruz." dedi.

Şimdiye kadar Çocuk Desteği kapsamında 6,3 milyon çocuk için hanelere toplam 7,7 milyar lira ilave ödeme yaptıklarını belirten Göktaş, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da toplam 5,1 milyar lira destek sağladıklarını açıkladı.

Peki, Aile destek ödemeleri ne kadar, kaç TL?


Geri Dön