16 / 05 / 2024

Dar gelirlilere müjde! Başvurusu onaylananların hesabına 7 bin TL'lik destek yatırılacak! Hemen şartlara bakın

Dar gelirlilere müjde! Başvurusu onaylananların hesabına 7 bin TL'lik destek yatırılacak! Hemen şartlara bakın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) evlenecek dar gelirli vatandaşlara 7 bin lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Peki, İBB evlilik kredi desteği şartları neler? İşte detaylar...



İBB tarafından çiftlerin gelir ve ihtiyaç durum tespit edildikten sonra şartları taşıyan 10 binin üzerindeki çifte, tek seferlik karşılıksız ödeme yapılacak. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu sosyal destek projesini, “Hayalleri gerçek, mutlulukları daim olsun” sözleri ile duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni kampanyasıyla evlilik hazırlığında olan vatandaşların dikketini çekti. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından evlilik hazırlığındaki çiftler için yeni destek paketi hayata geçti.

İstanbul’da yaşayan dar gelirli çiftlere tek seferlik 7 bin Türk Lirası ödeme yapılacak. Çiftlerin iş durumu, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları sosyal araştırma ile tespit edilecek. Aranan koşulları taşıyan çiftler için yapılan para, kadının hesabına yatırılacak.

Dar gelirlilere müjde! Başvurusu onaylananların hesabına 7 bin TL lik destek yatırılacak! Hemen şartlara bakın

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Ayrıca, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi sağlanacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi vereceğini müjdeledi.

Söz konusu kredinin kaynağı yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sağlayacak.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Bu kapsamda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesiyle tam tamına 564 yeni konut geliyor!

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 


Geri Dön