05 / 05 / 2024

Darphaneden flaş karar! Türk lirasında değişime gidiliyor!

Darphaneden flaş karar! Türk lirasında değişime gidiliyor!

Türkiye’de sahte paraya karşı mürekkep ve bandrol kağıdı bir yıl içinde gelişime sokulacak. Hayata geçecek uygulamayla vatandaşlar cep telefonuna indireceği uygulama ile paranın sahte olup olmadığının kontrolünü sağlayabilecek.



 “Güvenlik mürekkepleri çeşit çeşit güvenlik katmanlarına sahip oluyor. Hepsini farklı seviyelerde kullanabiliyoruz. Para teknolojisi kopyalanması daha zor, neredeyse imkansız. Parada kullanılan teknolojiyi bandrole uyarlamamız sayesinde, tüketiciler bandrolün üzerindeki efekt değişimi ile bandrolü kolaylıkla ayırt edebilecek. Tüketici, Eylül’de başlayacak akıllı telefon uygulamasını kullanarak da bandrolün doğruluğunu kontrol edebilecek.”

Editörün Notu: Bu haber 23 Temmuz 2022, saat 20.16'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 74 kuruş, euro 18 lira 14 kuruş, altının gramı ise 984 lira 38 kuruş değerindedir.

'Hayırlı olsun' diyen Selçuk Geçer, doların göreceği yeni seviyeyi açıkladı!

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan soluğu döviz bürosunda alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön