27 / 04 / 2024

DASK kısa film yarışmasının birincisi Kırılma!

DASK kısa film yarışmasının birincisi Kırılma!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik kısa film yarışmasının dördüncüsü sonuçlandı. En iyi deprem filmleri seçildi, İzleyici Özel Ödülü için Facebook oylaması başlıyor



Bu yıl “Sallanmaya vakit yok!” temasıyla düzenlenen yarışmada Anadolu Üniversitesi’nden Çağatay Özkan “Kırılma” filmiyle birinci, Ege Üniversitesi’nden Atabey Uslu “128 Atış” filmiyle ikinci, On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nden Kamil Hakan Yıldırım “Deniz” filmiyle üçüncü oldu. Jüri tarafından belirlenen altı film de İzleyici Özel Ödülü için DASK’ın Facebook sayfasından oylamaya sunuldu.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) “Sallanmaya vakit yok!” temalı 4. Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik yarışmada 105 kısa film yarıştı. 


Anadolu Üniversitesi’nden Çağatay Özkan “Kırılma” filmiyle birinci, Ege Üniversitesi’nden Atabey Uslu “128 Atış” filmiyle ikinci, On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nden Kamil Hakan Yıldırım “Deniz” filmiyle üçüncü oldu. Yarışmada birinci MacBook Pro ve Sony HXR - MC2000E kamera, ikinci MacBook Pro, üçüncü iMac’le ödüllendirilecek.


DASK kısa film yarışmasının birincisi Kırılma!

Atış


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı yarışmanın gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza rekor katılım oldu. Deprem ve zorunlu deprem sigortası konusundaki duyarlılığı artırmak için gençlere önemli görevler düşüyor. Yaratıcı çalışmalarıyla yarışmamıza katılarak DASK’ın toplumu bilinçlendirme çalışmalarına destek olan bütün üniversite öğrencilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DASK kısa film yarışmasının birincisi Kırılma!

Deniz

İzleyici Özel Ödülü için Facebook’ta ödüllü oylama heyecanı


DASK 4. Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren ilk üç filmin yanı sıra jüri tarafından belirlenen altı film de İzleyici Özel Ödülü için yarışacak. İzleyici Özel Ödülü alacak filmler DASK’ın http://www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasında yapılan oylamayla belirlenecek. Jüri, İzleyici Özel Ödülü oylaması için Çukurova Üniversite’sinden Ali Yılmaz’ın “Sarsıntı”, Ege Üniversitesi’nden Miraç Atabey’in  “Natür”,  Başkent Üniversitesi’nden Emir Hilmioğlu ve Rabia Kuyrukçu’nun “Sallanmayın”, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Mecdi Dikmen’in “İş İşten geçmeden”, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Hüseyin Kara’nın “Kontrol” ve Harran Üniversitesi’nden Mustafa Ede, Ulaş Aykurt, Mustafa Yavuzsuz ve Mustafa Karakaş’ın “Işığınız sönmesin” filmlerini seçti. 


Altı filmden en çok oy alan ilk iki tanesi sırasıyla Canon SLR ve Canon Compact dijital fotoğraf makinesi sahibi olacak. Facebook sayfasından filmler için oy kullananlar da Apple iPad, Sualtı Dijital Fotoğraf Makinesi, Apple iPod Shuffle ve DASK Deprem Çantası Kazanma fırsatı yakalayacak. DASK’ın Facebook sayfasındaki oylama 13 Temmuz – 10 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek. 


DASK’ın genç nesillerde deprem bilincini oluşturmak, öğrencileri üretime teşvik etmek hedefiyle düzenlediği Yarışmada dereceye girenleri yönetmenler Derviş Zaim ve Üstün Barışta, sinema yazarı Mehmet Açar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Suat Gezgin ve Prof. Dr. Ali Murat Varol, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya ile DASK Genel Sekreteri Serpil Yakut’un yer aldığı jüri belirledi. 


DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir?


Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası teminatı vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.


Zorunlu deprem sigortası, Türkiye’deki 30 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 16.000 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor. 


Ayrıntılı bilgi için www.dask.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.



Geri Dön