28 / 04 / 2024

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.



TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Onur Yüksel, yaptığı açıklama sonrasında, DASK ile birlikte gerçekleştirilen işbirliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Onur Yüksel, TOBB'un arabuluculuğun iş dünyasında çalışanlara ve iş insanlarına tanıtılıp aynı zamanda yaygınlaştırılması hususunda ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenlediğini, bu süreçte de TOBB'un girişimleri ile birlikte, 9 Aralık 2020'de çözüm merkezi kurulduğunu kaydetti.

Bu süreçte, Türkiye'yi alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri husuunda dünyanın elle gösterilir ülkelerinden biri haline getirmek için çok fazla çaba gösterdikleri ve bu gayretin karşılığını almaktan büyük gurur duyduklarını kaydeden Yüksel, şunları söyledi: “Bugün de ülkemiz adına oldukça önemli ve çok hassas çalışmalar sürdüren, DASK ile birlikte özellikle depremde yara almış vatandaşlarımız yararına olacak bir işbirliğine imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yaptığımız bu böz konusu işbirliği sayesinde, DASK ve TOBBUYUM olarak hepimizi derinden etkileyen doğal afet sonrasında, her anlamda kayba uğramış ve yıpranmış vatandaşlarımızın uyuşmazlıklarını uzun, masraflı ve yorucu yargı süreçleri yerine alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile kısa sürede etkili bir biçimde çözmeyi istiyoruz. Ümit ediyoruz ki yapılan bu işbirliği sayesinde, yaralarımızı sarmamıza yardımcı olacak daha pek çok işbirliğine vesile olur. Ülkemiz ve vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

 DASK ve TOBBUYUM dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

DASK NEDİR, NE İŞE YARAR?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve depremden sonra meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olabileceği maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.

DASK 2023'TE NE KADAR ÖDENDİ?

DASK'ın her sene inşaat maliyetlerine göre hazırladığı azami tutardaki teminat 2023 yılı için 640.000 TL. Eğer yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesi gerekiyor ve maliyet, DASK'ın teminat tutarını aşıyorsa sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat hakkına sahip olabiliyor.

DASK ile anlaşamayan depremzedeye müjde: TOBB uyum devreye girdi!

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 


Geri Dön