29 / 04 / 2024

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.



VERİ MERKEZLERİ TAŞINDI

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Zekiye Selva Eren, olası bir deprem tehlikesi sebebiyle, mega kent İstanbul'da bulunan veri merkezlerini Ankara’ya taşıdıklarına da dikkat çekti. 

DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Zekiye Selva Eren konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, DASK’ın, sigorta şirketlerinin her sene deprem anında alabilecekleri maksimum hasar rakamını hesaplayan ve buna risklerini ne kadar miktarda devredeceklerini belirleyen “CATMOD” modeli oluşturduğuna değindi. 

DASK ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Zekiye Selva Eren asrın felaketi olarak belirtilen depremden sonra 24 saat geçmeden hasar ödemelerine başladıklarına, avans ödemeleri yaptıklarına değindi. Yine verilen detaylara göre, şu ana kadar 102 bin başvuru aldıklarını, önlerinde de 450 bin dosya olduğunu kaydeden Eren, bu dosyaların 350 bininin hafif hasarı içerdiğini de söylemişti.

Malatya'da Ağır hasarlı binaların askı süresi 6 Mayıs'ta tamamlanacak

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı son dakika açıklamasında şehirdeki enkaz kaldırma ve bina yıkımı süreçlerinin devam edeceğine değinerek, enkaz kaldırma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını dile getirdi.  Yaptığı  açıklamasında yüzde 98-99 seviyelerine geldiğini dile getiren Hulusi Şahin, o yüzde 1-2'lik seviyenin bazı binaların tescilli olması ya da o tescilli binayla çok yakın olması nedeniyle onların süreçleri biraz daha zaman aldığını kaydetti.

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.5 şiddetinde deprem!


Geri Dön