28 / 04 / 2024

Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?

Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?

Cezaevi binası daha sonra bakımsızlıktan harabeye döndü. Çatısız, atıl halde bulunan Datça Cezaevi'nin restore edilerek demokrasi müzesine dönüştürülmesi istendi. Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?



Meral Akkent isimli vatandaş, bir grup arkadaşıyla, hem tarihi hem de önemli bir dönemde adı geçen cezaevinin harabe halinde olduğunu belirterek, "Datça Belediyesinden, bu harabe binayı restore ederek Demokrasi Müzesi yapmasını istiyoruz" dedi. Akkent, "Çatısı olmayan ve başıboş hayvanların ve şarapçıların barınağı haline gelen tarihi yapı değerlendirilmelidir. Herkesin bildiği gibi CHP eski Genel Başkanlarından ve Başbakanlardan Bülent Ecevit, cezasını burada çekmek istemiş fakat Sıkıyönetim Komutanlığı izin vermemişti. Şimdi CHP'li Datça Belediyesi'ne, burayı restore ederek müze yapmak yakışır" diye konuştu. 


MÜZE TALEBİ ŞUAN MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR



Datça Belediye Başkan yardımcısı Gürsel Uçar ise, müze talebini yerinde bulduklarını, fakat bunun şu an mümkün görünmediğini açıkladı. Uçar, "Binanın bulunduğu yer, imar planında tam sokak ortasında kalıyor. 

Arsası da çok hisseli. Hissedarlar bir araya gelemediğinden terk yapılamıyor. Kamulaştırması da çok zor. 

Bunlara benzer bir çok sıkıntı var. Yine planda sokak ortasında kaldığından dolayı tadilat ruhsatı alınıp restore edilmesi de mümkün görünmüyor" dedi. 


Muğla Gazete


Geri Dön