28 / 04 / 2024

Datça Kızlan'a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL'ye mal olacak! 

Datça Kızlan'a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL'ye mal olacak! 

Datça Kızlan'da 150 odalı yeni otel için düğmeye basıldı. KA-NE İnşaat Taahhüt tarafından inşa edilecek olan otelin maliyeti 58 milyon TL olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...



Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi'nde KA-NE İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı 5044 parselde 150 odalı otel inşa edilecek. Proje için ÇED süreci başladı. 

KA-NE İnşaat tarafından hayata geçirilecek oetlin bulunduğu parsel, 20 bin 198,13 metrekare büyüklüğe sahip. Proje kapsamında, 4 yıldızlı otel inşa edilecek. Otelde 150 oda ile 300 yatak bulunacak. 

Datça Kızlan a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL ye mal olacak! 

Datça Kızlan'da inşa edilmesi planlanan hizmete alınmasıyla bölgenin turizmdeki konumunun önem kazanması, ülke ekonomisine katma değer ve istihdam sağlanması amaçlanıyor. 

Henüz otelin inşaat faaliyetlerine başlanmadı. İnşaat çalışmalarının sonbahar-kış döneminde Datça Belediyesi’nin belirlediği inşaat sezonu içerisinde yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda inşaat aşamasında 24 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat süre çalışılması planlanıyor.
 
Söz konusu otel projesinin 24 ayda tamamlanması planlanıyor. Projenin maliyeti 58 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

Datça Kızlan a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL ye mal olacak! 

Proje Alanı 1/ 100.000 Ölçekli Aydın-Muğla- Denizli Çevre Düzeni Planında Turizm Tesis Alanı şeklinde belirlendi. 

ÇED raporunda yer verilen bilgilere göre, proje için hazırlanacak olan mimari projeler Datça Belediye başkanlığına sunulaacak ve gerekli yapı ruhsatı ve inşaat izinleri alınacak. 

Projenin inşaat aşamasında maksimum 300 kişinin çalışması ve işletme aşamasında proje sahibi tarafından 100 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 

Otelin, Datça ilçe merkezine kuşuçumu mesafesi 7 kilometre. Projenin bitişiğinde, Kızlan Mahallesi ve proje alanı çevresinde ve yakınlarında turistik tesisler ve konutlar yer alıyor. 

Projenin inşaat çalışmaları kapsamında, patlatma yapılmayacağı; yalnızca binaların temel kazılma işlemi sırasında hafriyat çalışması yapılacağı belirtildi. 

Otele ilişkin ÇED gerekli değildir belgesi alınmadan faaliyetlere başlanmayacağı açıklandı. 

TOKİ'den 354.1 milyonluk yeni proje! 408 adet yeni konut geliyor!

Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Koray GYO İstanbul-İstanbul 3. Etap'ın değeri 331 milyon TL oldu!


 


Geri Dön