02 / 05 / 2024

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasında ilk taksitlerin yarına kadar ödenmesi gerekirken, bu yıl uygulanmasına başlanan değerli konut vergisinin ilk taksit ödemeleri yarın başlıyor...



Borç yapılandırmasının ilk taksitinden değerli konut vergisi ile basit usuldeki mükellefler için gelir vergisine kadar pek çok vergide yarın son ödeme günü olarak belirlendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mükellefler, süresi yarın dolacak vergiler için yoğun. 

Bu kapsamda, vergi ve idari para cezalarına yönelik yeniden yapılandırma düzenlemesinde ilk taksit ve peşin ödeme süresi yarın sona eriyor. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ödenmesi önemli. 

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödeme fırsatı sunuluyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden de ödenebiliyor. 

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri yarın başlıyor!

DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE İLK TAKSİT ÖDENECEK

Yılbaşından sonra yürürlüğe alınan değerli konut vergisi için de beyannameler 22 Şubat'a kadar verildi. Değerli konut vergisi, Türkiye sınırları içinde yer alan ve bina vergi değeri 2020'de 5 milyon lirayı geçen "mesken nitelikli taşınmazlar" için ödeniyor. 

Vergi, beyannamenin verildiği yetkili vergi dairesi tarafından yıllık olarak tarh ve tahakkuk ettirilecek. İlk taksit ödemelerinin yarın başladığı verginin ikinci taksiti ağustos ayı sonunda olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenmesi gerekiyor. 

Lüks konutta vergi dönemi!


Geri Dön