27 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf? 



Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi için ödeme süreci yarın resmen başlıyor. Her sene yılda iki defa ödenen emlak vergisinin 1.taksit ödemeleri yarından itibaren ödenecek. Tapu sahipleri emlak vergisini  peşin olarak ödeyebileceği gibi taksitle de ödeyebiliyor.

Peki milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ne zaman ödenir? 2024 Emlak vergisi nedir ve nasıl ödenir, Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri için son tarih ne zaman?

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi ödeme tarihleri ve taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yasalara göre emekliler başta olacak şekilde mükellefler vergi ödemiyor. Fakat emlak vergisinden muaf olmak için de bazı şartları taşımaları gerekiyor. Emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı bulunduğu ilgili belediyeye ödeniyor ve bazı belediyeler için e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR 2024?

Evi ve arsası olanları akından ilgilendiren emlak vergisi iki taksitte ödeniyor. Emlak vergisi ödeme tarihleri için ilk taksit mart – mayıs tarihleri arası, ikinci taksit de Kasım ayı olarak belirtiliyor. Bu ayları geçiren vatandaşlar aksi belirtilmediği sürece emlak vergisi ödeme tarihlerini kaçırmış oluyor.

Söz konusu vergiyi zamanında ödemek, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi açısından oldukça önem taşıyor. Zamanında ödenmeyen vergiler için cezai işlem uygulanabilir ve söz konusu bu durum da ileride gayrimenkulün satışı, devri ya da ipoteği gibi işlemlerde sorun meydana getirebilir. Sizinle paylaştığımız bu bilgiler genel bilgilerdir ve vergi mevzuatı zaman içinde değişebilir. 

KİMLER VERGİ ÖDEMEZ?

Hiçbir geliri olmadığını belgelemiş olan ev hanımları, işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından almış oldukları aylıktan başka geliri olmayan emeklilerin dışında engelliler, Gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri de emlak vergisi ödemez. 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

EMLAK VERGİSİ 1.TAKSİT ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri yarın resmen başlıyor. Söz konusu ödemeler Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek. Emlak vergisini İki taksit halinde ödeme yerine tek bir seferde ödemek de mümkün.

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emlak vergisi taksitlerinin 2.'si kasım ayında ödenebiliyor. Son ödeme tarihi bağlı bulunulan belediyelerden öğrenebiliyor.

Tapu sahipleri 2. taksitlerini ödemeleri durumunda o senenin vergisini ödemiş oluyor. İlk taksit tutarını öderken 2. taksiti de ödeyebiliyorsunuz. Yani aynı sene içerisinde iki defa ödeme yapmanıza gerek yok. 

 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Antalya’da evler artık kısa dönemli kiralanamayacak!

27 aracı kurum açıkladı! Portföylerinde en çok hangi hisseler var?


Geri Dön