01 / 05 / 2024

Değerli metallerde neler oluyor? İşte piyasadaki son tablo

Değerli metallerde neler oluyor? İşte piyasadaki son tablo

Heraeus’un yayımladığı ‘Paladyum Standardı 2022’ raporunda değerli metalleri gelecek altı ay boyunca zorlu bir yolun beklediğine dikkat çekiliyor. Raporda bazı değerli metaller için yapılan tahminler ise yatırımcıları çok yakından ilgilendiriyor.



RODYUMDA BEKLENTİ 12 BİN 500 Dolar

Rodyum pazarının da 2022’de 20 bin ons gibi küçük bir fazla vereceği tahmin ediliyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin, yılın başlarında fiyata bir destek sağladı, ancak hafif araç üretim tahminlerinde yapılan aşağı yönlü revizyonlar ve bozulan ekonomik görünüm, önümüzdeki altı ay boyunca ortalama 12 bin 500 dolar/ons olacağı tahmin edilen fiyat üzerinde baskı yaratıyor.

ALTIN AYILARI KIŞ UYKUSUNA YATMAYA NİYETLİ GÖRÜNMÜYOR

ABD’de enflasyon rakamlarının yüksek gelmesinin ardından Amerika Merkez Bankası gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz oranlarını 100 baz puan artırabileceğinin konuşulmaya başlanması altın fiyatını da aşağı çekiyor. Spot altın fiyatı geçtiğimiz gün sabah son 2 yılın en düşük seviyesi olan bin 660 dolar/ons seviyesini gördü.

Uzmanlar, bin 680’in kırılmasının daha fazla satışı tetikleyeceği uyarısı yapıyor. Stratejistler, bir sonraki desteğin bin 618 dolara kadar kayabileceğini, buranın ardında bin 560 dolar ve sonunda bin 451 dolara varan satışların mümkün olabileceğini düşünüyor. Uzmanlar yükseliş için önce bin 720 doların aşılması gerektiğini söylüyor.

Societe Generale, ‘altın ayılarının henüz kış uykusuna yatmaya hazır olmadığını’ söylediği raporunda altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar bin 550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön