02 / 05 / 2024

Demir Şarman kimdir? Nereli? Nerelerde çalıştı?

Demir Şarman kimdir? Nereli? Nerelerde çalıştı?

Anadolu Grubu, Holding A.Ş Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman kimdir? Demir Şarman daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Demir Şarman'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Demir Şarman'nın hayatına dair merak edilenler.



1993 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nü tamamlayan Demir Şarman aynı nda Chicago Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans sahibi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir sertifikalarına da sahiptir. İş yaşamına 1993 senesinde Arthur Andersen Türkiye’de Finansal Denetim Uzmanlığı alanında başlayan Şarman, 1997 senesinde Finansal denetmen olarak Anadolu Grubu İçecek Bölümü’ne (Anadolu Efes) katıldı.

Demir Şarman kimdir? Nereli? Nerelerde çalıştı?

1997-2009 seneleri içinde Efes International’da CFO, Efes Bira Grubu’nda Strateji ve İş Geliştirme yöneticiliği gibi türlü vazifelerde bulunan Şarman, kuruluşundan bu zamana Anadolu Etap’ta Genel Müdürlük vazifesini sürdürdü. Nisan 2019'dan itibaren Anadolu Grubu Enerji şirketlerinin de mesuliyetini alan Demir Şarman, Temmuz 2019'dan itibaren perakende ve gayrimenkul firmalarının de raporladığı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığı vazifesini idame ediyor. TÜSİAD, DEİK başta olmak üzere türlü sektör birliklerinde ve sivil toplum kuruluşlarında vazife ve çalışmaları idame eden Şarman, Dünya Meyve Suyu Birliği (IFU) Başkan Yardımcılığı vazifesini de idame ediyor


Geri Dön