23 / 11 / 2024

Demirdöküm Arge sertifikasını Nihat Ergün'ün elinden aldı!

Demirdöküm Arge sertifikasını Nihat Ergün'ün elinden aldı!

Ar-Ge Merkezleri Zirvesi, 15 Kasım Cuma Günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla başladı. İki gün süren zirvenin gündemi İnovasyon Ekosisteminde Ar-Ge Merkezlerinin Rolü olarak belirlendi...




İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen zirvenin açılış konuşmalarının ardından “Ar-Ge Merkezi” olmaya hak kazanan kurumlar sertifikalarını Bakan Nihat Ergün’ün elinden aldılar.


Bu yıl içinde Ar-Ge Merkezi unvanı alan DemirDöküm’ün Bozüyük’teki Ar-Ge departmanı adına sertifikayı DemirDöküm CEO’su Dr. Axel Busch aldı.


Türkiye’de iklimlendirme sektörünün 60 yıllık lider markası DemirDöküm’ün Bozüyük’teki Ar-Ge Merkezi, Vaillant Group’tan yapılan teknoloji transferiyle, 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanlığı kriterlerine uygun bir şekilde düzenlenerek 2013 yılı içinde Ar-Ge Merkezi olarak onaylandı.


Yapılan yatırımlar ve Vaillant Group’tan yapılan teknoloji transferi Bozüyük’ü, Vaillant Group’un Almanya’dan sonra ikinci sıradaki “yetkinlik merkezi” düzeyine yükseltti. Bozüyük’deki Ar-Ge faaliyeti sonucunda DemirDöküm, çevreye saygılı ve sürdürülebilir ekonomiye uygun yenilikçi ürünleriyle iki uluslararası ödül de aldı. 


Bu özellikleriyle DemirDöküm, bugüne kadar onaylanan ve sınai üretimde kullanılan 9 patenti ve 1 faydalı modeli ve halen değerlendirmesi süren 5 patent başvurusuyla Ar-Ge, inovasyon ve tasarımın başarılı bir örneği olarak rakiplerini geride bırakıyor.  


DemirDöküm’ün CEO’su Dr. Axel Busch, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin 2023 Vizyonu çerçevesinde DemirDöküm’ün hedeflerini açıklarken, “Vaillant Group ve DemirDöküm, Ar-Ge konusunda işbirliğini sürdürecek, yeni patentler alacak, inovasyon ve tasarımı daha da geliştirecektir. Bu şekilde, katma değeri yüksek üretim hedefinde kendilerine düşen görevi yerine getirecektir. Bu, Türkiye’nin kalkınmasına da değer katacaktır. 2023’e doğru Sürdürülebilir İnovasyonla, 100 patent almayı, yetkinlik merkezi sayımızı 5’e çıkartmayı ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde her yıl 5 yüksek lisans tezini desteklemeyi hedefliyoruz,” dedi. 


Bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemini oluşturan aktörlerin temsilcileri ile ülkemizde faaliyet gösteren yabancı işletmelerin yüksek düzeyli yöneticileri zirveye katılarak fikirlerini paylaşıyorlar. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Ar-Ge Merkezlerinin Rolü, İnovasyon Ekosisteminin Gelişmesinde Ar-Ge Merkezlerinin Önemi, Ekonomik Büyüme ve Sosyal Gelişme için Ar-Ge ve İnovasyon gibi çok farklı başlıklarda sunumlar ve Ar-Ge Merkezlerinin çalışmalarından başarılı örnekler katılımcılarla paylaşılıyor. 


2013 Zirvesi, Ar-Ge çerçevesindeki en önemli faaliyetlerin yürütüldüğü ve kamu tarafından da önemli desteklerin verildiği bu merkezlerin faaliyetleri ile çıktılarının gözden geçirilmesi, kamuoyu ile paylaşılması, bilgilendirme ve farkındalık yaratılması bakımından önemli bir platform oluyor. 


Zirve süresince katılımcılar, Ar-Ge Merkezi olan firmaların Ar-Ge faaliyetlerini ve ortaya çıkardıkları ürünlerini tanıtabildikleri bir sergiyi de ziyaret etme imkanı buluyorlar.



Geri Dön