28 / 04 / 2024

Toplum Gönüllüleri Vakfı DemirDöküm Genç Hafta etkinliğini kutladı!

Toplum Gönüllüleri Vakfı DemirDöküm Genç Hafta etkinliğini kutladı!

Türkiye ısıtma sektörünün lider markası DemirDöküm, Türkiye’de gençlerin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmek için kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından hayata geçirilen “Genç Hafta” etkinliklerini destekledi...



Türkiye’nin dört bir yanında, 18–25 Mayıs tarihleri arasında, TOG’lu gençlerin öncülüğünde düzenlen “DemirDöküm Genç Hafta” kapsamındaki etkinliklerde gençler, kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli atölyeler, eğlenceler, seminerler, paneller, konserler, proje fuarları ve daha birçok etkinlik düzenledi. 


“DemirDöküm Genç Hafta” boyunca düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle gençlerin birbirinden öğrenme ve sosyalleşme süreçleri desteklendi. 


“DemirDöküm Genç Hafta” kapsamında, 30 ilde eş zamanlı olarak 18 Mayıs saat 21.00’de meydanları dolduran gençler, bedenleri ile yaptıkları barış işaretleri ile tüm Türkiye’ye Toplumsal Barış mesajını iletti. Etkinlikler Toplum Gönüllüsü Gençlerin katılımı ile bir hafta boyunca devam etti.  


30 ildeki etkinliklere sponsor olarak gençlere inancını gösteren Türkiye’nin lider markası DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna bu işbirliği ile ilgili şunları söyledi: “DemirDöküm olarak, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin eğitimi ve birey olarak var olmaları için 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın yanında yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam için katılımcı, farklılıklara saygılı, birey olma bilincine sahip, toplumsal konulara duyarlı, doğaya sahip çıkan gençlerin yetişmesinde emeği geçen tüm gönüllülere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de bu çok kıymetli çabaya kayıtsız kalamazdık, yanlarında olmak aslında görevimiz de…”


Gençler, resmi olarak kabul edilen bu haftada kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda aktif olarak yer alarak harekete geçiyor. “DemirDöküm Genç Hafta”nın en önemli hedefleri; farklı kültürlerden gelen gençlerle beraber paylaşım ve sosyalleşme alanı oluşturmak, gençlerin sosyal sorumluluk alanında bilinçlenmesini sağlamak. Aynı zamanda, gençlerin, yerel ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve gençlik çalışmalarının faaliyetlerinden ve gençliğe sunulan çeşitli imkânlardan haberdar olabilmeleri de amaçlanıyor. 


Afyon, Ağrı, Aydın, Balıkesir, Gaziantep, Bandırma, Elazığ, Trabzon, Nazilli, Uşak gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden 30 farklı şehirde hayata geçen proje kapsamında; kitap kumbarası, konserler, paneller, karaoke, dans gösterileri, bedensel engelliler empati atölyeleri, doğa yürüyüşleri, ritim atölyeleri, uçurtma şenlikleri, piknikler, tiyatro oyunları, fotoğraf sergileri, tavla ve satranç turnuvaları gibi yüzlerce etkinlik düzenlendi. 


Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre ‘sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri'ni hayata geçirirler. 




Geri Dön