29 / 04 / 2024

Demirdöküm, Vaillant'ın 2. büyük fabrikası oldu!

Demirdöküm, Vaillant'ın 2. büyük fabrikası oldu!

Christoph Grosser, 2009'un kriz yılı olması ve durgun geçmesine rağmen Demirdöküm için iyi geçen bir yıl olduğunu söyledi



Vaillant Group CEO'su ve Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, Vaillant-Demirdöküm birleşmesinin üstünden 750 gün geçtiğini belirterek birleşmeden bu yana Bozüyük fabrikasında 31.5 milyon euro'luk yatırım yaptıklarını açıkladı.

Bozüyük fabrikasının şu anda Vaillant'ın Almanya'dan sonraki en büyük üretim tesisi olduğuna dikkat çeken Grosser, "Birleşmenin gerçekleştiği Ekim 2007'de 40 milyon euro'luk yatırım sözü vermiştik. Sanırım bu rakamın kat kat üzerine çıkacağız" dedi.

Grosser Vaillant'ın Demirdöküm için yaptığı yatırım tutarının satınalmayla birlikte 311.8 milyon euro olduğunu belirtti.

2009'un kriz yılı olması ve durgun geçmesine rağmen Demirdöküm için iyi geçen bir yıl olduğunu söyleyen Christoph Grosser, iç piyasadaki talebin yüzde 30 daraldığını ancak Vaillant Group'un İngiltere'deki tesislerinden gelen siparişlerle bu açığı kapattıklarını belirtti.

`Abilerimiz destek verdi'

İngiltere'de yılda 2.5 milyon kombi satıldığına dikkat çeken Grosser, şunları söyledi:
"Isıtma pazarında özellikle Doğu Avrupa'da sıkıntı var. Öte yandan krizden hiç etkilenmemiş Almanya ve İngiltere pazarları da var. Şu anda bu iki pazarda da çalıştığımız için zorlanmadık. İngiltere'deki abilerimiz bize destek verdi. `Gelin bakalım, 30 bin kombiyi de sizden alalım' dediler. Bu yüzden Avrupa'da düşüş varken biz üretimde yüzde 10'luk bir artış yaşadık."
Milliyet/ Esra Özümser Bozöyük

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Başarımızın sırrı Türk gibi başlayıp Alman olarak bitirmek'

Demirdöküm'ün yüzde 96.18'lik hissesini Ekim 2007'de 281.3 milyon euroya satın alan Vaillant Group, geçen 750 günde DemirDöküm Bozüyük Fabrikası'na 30.5 milyon euro yatırım gerçekleştirdi. Böylelikle Vaillant'ın Türkiye'deki yatırım toplam 311.8 milyon euroya ulaştı. Vaillant Group Türkiye CEO'su Christoph M Grosser, "Yatırımın krize denk gelmesi avantaj oldu. Piyasa canlandığında hazır olacağız. Başarımızın sırrı bir Türk gibi başlayıp, bir Alman gibi bitirmek" dedi.
Bülent Yoldaş/Sabah

Demirdöküm'e 312 milyon Euro yatırdı şirketi `küresel' yaptı

Vaillant'ın Demirdöküm'ün çoğunluk hisselerini Koç'tan almasının 750'nci gününde Demirdöküm Bozüyük tesislerine basın turu yapan Vaillant Group Türkiye CEO'su ve Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, "DemirDöküm'ün Vaillant standartlarında üretim yapması için 30.5 milyon Euro yatırım yaptık. Vaillant'ın 3 küresel markasından biri yaptık" dedi.


ALMANYA merkezli dünya devi Vaillant; 2 yıl önce çoğunluk hisselerini Koç Holding'den aldığı Demirdöküm'de (Türk Demirdöküm Fabrikaları A.Ş.) modernleştirme yatırımlarına devam ediyor. Demirdöküm ile entegrasyonunda 750 günü geride bırakan Vaillant Group'un Türkiye CEO'su ve Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, Bilecik-Bozüyük tesislerinde basın toplantı düzenledi. Grosser, "Demirdöküm'e ilk etapta 40 milyon Euro yatırım yapacağımızı açıklamıştık; 750 günde bunun 30 milyon 511 bin Euro'sunu yaptık. Birkaç yıl içinde 50, 60 ve hatta 70 milyon Euro'ya çıkabiliriz. Çok büyük bir grubu aldık ve Vaillant'ın 3 küresel markasından biri yaptık" diye konuştu.

İkinci büyük tesis

Vaillant Group'un, Demirdöküm gibi büyük bir markanın yok olmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Christoph Grosser, "Vaillant, Demirdöküm çalışanlarını da `küçük Vaillantçılar' yapmak istemiyor. İki markanın da ayrı satış organizasyonu, ayrı servisi var; iki firma birbirinin rakibi gibi çalışmasına devam ediyor" dedi. Grosser, Vaillant Group'un Almanya'dan sonra ikinci büyük üretim tesisinin Bozüyük olduğuna dikkati çekerek burada kombi, klima, panel radyatör, ısı pombası, solar sistemler, termosifon, doğalgaz sobası gibi geniş ürün yelpazesinde üretim yapıldığını söyledi.

İhracat odaklıyız

Christoph Grosser, ihracat odaklı üretim yaptıklarının altını çizerek; "Bozüyük'te üretilen güneş enerjisi sistemleri ve yıllık 400 bin üretim kapasitesi olan Neva kombilerin ihracatına başlıyoruz. Vaillant, Demirdöküm'e 2 yılda 311 milyon 836 bin Euro yatırım yaptı. Bunun 281 milyon 325 bin Euro'su, yüzde 96.18'lik hissenin alınması, geri kalanı Vaillant standartlarında üretim için yenileme ve entegrasyon için" ifadelerini kullandı. Grosser, şöyle devam etti:

3 küresel markadan biri

"Gururla söylüyorum ki Demirdöküm, Türkiye'de ilk 100 sanayi şirketinden biri. Demirdöküm'ün 2008 cirosu 500 milyon TL'yi geçti. Vaillant Group Türkiye olarak da ciromuz 450 milyon Euro. Hedefimiz, 2009'u bu rakamdan aşağıda kapatmamak. Demirdöküm; Vaillant ve Saunier Duval'in yanında üçüncü küresel markamız oluyor. Dünya pazarlarında çok iddialıyız. Vaillant ile entegrasyonu da yüzde 75 tamamladık. 2011'de entegrasyonu tamamlarız, 40 milyon Euro'luk yatırım hedefini de belki bir kat fazlasıyla aşarız."

Kombi pazarı bu yıl aynı kalır, 2010'da 500 bini geçeriz

TÜRKİYE'de geçen yıl 450 binin üzerinde kombi satıldığını bildiren Christoph Grosser, "Türkiye'de aslında yılda 1 milyon kombi satılmalı. Fakat krizde pazar aynı kaldı. gelecek yıl ise 500 bini geçeceğimizi düşünüyorum. 2015'teki hedef ise 1 milyon" diye konuştu. Grosser, Vaillant Group Türkiye olarak bu yıl ihracatlarının yüzde 10 arttığını da bildirdi ve şunları kaydetti: "2015 için 1 milyar Euro ciro hedefimizi koruyoruz. Küresel krizi, Vaillant ile Demirdöküm entegrasyonunun tamamlanması için fırsat olarak görüyoruz. Çünkü, iyi bir pazarda hem rekabet edip hem satışa hem entegrasyona odaklanmak zorunda kalmadık. İhracatımız yüzde 10 arttı. Kombide Avrupa'nın en büyük iki pazarı İngiltere ve Almanya'nın iyi gitmesi ihracatı olumlu etkiledi."

6 ayda 287 yeni istihdam sağladı

Vaillant Group Türkiye'nin ciro hedefi 450 milyon Euro.
53 ülkeye ihracat yapıyor.
Son 6 ayda 287 yeni istihdam sağlandı.
Sadece Bozüyük'te 1645 kişi çalışıyor.
2008'de Türkiye'de 1 milyon eve servise çıkıldı.
79 ildeki servis noktalarında 2 bin kişi çalışıyor.
Ar-Ge ekibi, 2 yılda 4'ten 58'e çıktı.
Cironun yarısı ihracattan elde ediliyor.
Demirdöküm, 2008 İSO-500 listesinde 96'ncı sırada.

Johan Vaillant ve Vehbi Koç ilham vermeye devam ediyor

İHRACAT pazarları da hedeflenerek üretilen ve yıllık 400 bin üretim kapasitesi bulunan Neva Kombi üretim hattının olduğu bölümde işçilerin tam karşısına asılan devasa büyüklükteki Johan Vaillant ve Vehbi Koç fotoğrafları önünde poz veren Christoph Grosser, "Bizim için hem Johann Vaillant hem de Vehbi KOç ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Tüm Demirdöküm çalışanları, bu iki büyük iş adamını örnek almaya devam ediyoruz" dedi.
Hürriyet

Türkiye, Avrupa'nın klima üssü olacak 
 
Isıtma ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren Alman şirketi Vaillant Group, iki yıl önce Koç Grubu'ndan devraldığı Demir Döküm'e (DD) 30 milyon 511 bin Euro yatırım yaptı. Şirket, özellikle klimada Türkiye'yi üretim üssü yapmayı hedefliyor. 
 
Vaillant, DD'ye 3 yeni fabrika kazandırdı, 287 kişi işe alındı. Hammaddesinin tamamı Türkiye'den temin edilen güneş enerjisi kolektöründe de test üretimlerine başlandı. Demir Döküm'ün Türk mühendisleri, Ar-Ge yatırımları sonucu Neva Kombi'yi tasarladı ve bu cihazın üretiminde yıllık 600 bin rakamına ulaşıldı. Vaillant 750 günde satın alma ödemeleri de dahil olmak üzere toplam 311 milyon 836 bin Euro'yu Türkiye'ye yatırdı. Vaillant Group Türkiye üst yöneticisi ve Demir Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M.Grosser, "Bunlar bir başlangıç, artırarak devam edeceğiz. 2011 sonuna kadar en az 10 milyon Euro'yu daha Türkiye'ye yatıracağız." dedi.

Basın mensuplarına Vaillant'ın en büyük ikinci üretim tesisi olan Bozüyük DD'yi gezdiren Grosser, burayı dünya çapında bir üretim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bozüyük'teki tesislerde toplam bin 645 kişi çalışıyor. Grosser, Türkiye'yi Avrupa'nın klima üssü yapmayı amaçladıklarını, yatırımları da buna göre planladıklarını aktardı. Bir klimayı ortalama 15 dakikada kusursuz biçimde üretebilir hale geldiklerini aktaran Christoph M.Grosser, "Ağustos 2009'da her ürünün kalite ve kontrolünün belli bir operatör tarafından yapılabilmesine ve satış sonrası ortaya çıkan hataları kimin gözden kaçırdığının tespit edilmesine imkan veren bir üretim şekline geçtik. Türkiye'de ilk kez kullanılan bu sistemle Bozüyük'ü vazgeçilmez kılıp Avrupa'nın klima üssü yapacağız." diye konuştu. Ayrıca 3 senede 50'ye yakın proje hayata geçireceklerini, bunların tamamının yenilenebilir enerji ile ilgili olduğunu ifade ederek, "Yani Avrupa'ya da önderlik edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Vaillant, Demir Döküm'ün yüzde 96,18'ini Koç Grubu'ndan satın almıştı. Vaillant ile DD'nin entegrasyon işlemlerinin yüzde 75'i tamamlandı. Entegrasyonun yüzde yüz olamamasında küresel krizin etkisinin bulunduğunu belirten Grosser, yine de şirket olarak krizden pek etkilenmediklerini vurguladı. İç pazardaki daralmayı dış pazarla dengelediklerini kaydetti. Yıl sonunda iç pazardan elde edilen cironun 2008'deki ile aynı olacağını, ihracatın artış göstermesiyle birlikte 2008'e göre büyüme kaydedeceklerini anlattı. Grosser, "Avrupa menşeli şirketler krizden pek etkilenmeyen Türkiye'de yatırım yapmakla neler kazandı?' sorusuna ise, "Mesela Türkiye Vaillant'a komşu ülkeler ve Afrika ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde son derece olumlu bir katkı yapıyor. Düşük olan üretim maliyetleri, cazip Ar-Ge koşulları ile hem parasal hem de kamusal açıdan ciddi destek oluyor." cevabını verdi.

GÜNEŞ ENERJİSİNE TEŞVİK İSTİYORUZ

Christoph M.Grosser, güneş enerjisi potansiyelinin çok yüksek olduğu Türkiye'de bu alana yatırım yapmak istediklerini bildirdi. Bu konuda hükümetten teşvik beklediklerini ifade eden Grosser, "Dünyada güneş enerjisini en çok kullanan ülke Almanya. Bu, Alman hükümetinin üreticilere verdiği teşvik sayesinde oluyor." değerlendirmesini yaptı. Demir Döküm Pazarlama ve Satış Sorumlusu Erdem Ertuna ise 2 yılda 24 milyon Euro ihracat geliri elde ettiklerini açıkladı. Şirket, küresel krize rağmen İngiltere'ye ihracatını yüzde 32, Almanya'ya ihracatını ise yüzde 22 artırdı.
Arif Bayraktar/Zaman

Vaillant, DemirDöküm'e yatırıma devam ediyor

DemirDöküm'ün yüzde 96.18'lik hissesini Ekim 2007'de 281 milyon 325 bin 227 euroya satın alan Vaillant Group, satın almadan bugüne kadar geçen 750 günde DemirDöküm Bozüyük Fabrikası'na 30 milyon 511 bin euro yatırım gerçekleştirdi. Böylelikle Vaillant'ın Türkiye'deki yatırım toplam 311 milyon 836 bin 227 euroya ulaştı. Vaillant Group Türkiye CEO'su ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M Grosser, Vaillant Grup'la DemirDöküm'ün Ekim 2007'deki birleşmesinden bu yana, 31 milyon euro modernleştirme yatırımı yaptıklarını söyledi. Yatırımların büyük kısmının, bin 645 çalışanıyla Vaillant Grup'un Almanya'daki fabrikasından sonra ikinci büyük fabrika olan Bozüyük Fabrikası'na yapıldığını belirten Grosser, 2009'da 287 yeni istihdam sağladıklarını ve yatırımların devam edeceğini açıkladı.
Takvim

Modernizasyon yatırımı! 
 
Vaillant 2 yılda DemirDöküm için 311 milyon euro yatırım yaptı

Vaillant Group Türkiye CEO'su ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, Vaillant Group'la DemirDöküm'ün 2007 yılı Ekim ayında birleşmesinden bu yana, DemirDöküm'ün modernleştirilmesine yatırım yaptıklarını açıkladı. Birleşmeden bu yana 750 gün geçtiğine dikkat çeken Grosser, bugüne kadar verdikleri vaatleri tuttuklarını söyledi.

Grosser, "DemirDöküm'ü bir dünya markası yapmak amacıyla satın aldık. Bozüyük Fabrikası, 267 bin metrekarelik alanıyla sektörün en büyük entegre tesisi. Amacımız, 2009'da 30. kuruluş yılını kutlayan bu fabrikayı Vaillant Group'un dünya çapında bir üretim üssü haline getirmek. Ve ihracat üssü yapmak" diye konuştu. Grosser, yatırımlara şu örnekleri verdi:

* Kurtköy Servis Merkezi'ne 1 milyon 640 bin euro yatırım yapıldı. Merkez, 16 Ekim 2008'de hizmete girdi.

* Şekerpınar Lojistik Merkezi'ne 1 milyon 100 bin euro yatırım yapıldı. Merkez, 16 Ekim 2008'de hizmete girdi.

* Bozüyük Klima Fabrikası'na 5 milyon 870 bin euro yatırım gerçekleştirildi. Fabrika 29 Mayıs 2009'da hizmete girdi.

* Güneş enerjisi kolektörü üretecek Solar Fabrikası'nda 1 milyon 390 bin euro yatırıma imza atıldı. Teste Temmuz 2009'da başlandı.

* Çeşitli diğer kalemlerdeki harcamalarla, 2 yılda toplam 311.8 milyon euroluk yatırım ortaya çıkmış oldu.
Vatan


Geri Dön