29 / 04 / 2024

Demirkapı ve Soğanlı kentsel dönüşüm için imza bekliyor!

Demirkapı ve Soğanlı kentsel dönüşüm için imza bekliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın startını Bursa'dan verdiği Kentsel Dönüşüm hamlesi ile ilgili, Türkiye'nin master plan hazırlayan ilk ve tek belediyesi olan Osmangazi'de, iki bölgenin dönüşüm planları hazır...



Osmangazi Belediyesi'nin özel sektör eliyle yürüttüğü Kentsel Dönüşüm projeleri, start almak için gün sayıyor. Belediye Meclis Salonunda Başkan Yardımcıları ve Belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda, Kentsel Dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta değerlendirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın startını Bursa'dan verdiği Kentsel Dönüşüm hamlesi ile ilgili, Türkiye'nin master plan hazırlayan ilk ve tek belediyesi olan Osmangazi'de, iki bölgenin dönüşüm planları hazır. Demirkapı mahallesi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm planları Bakanlar kurulu tarafından da onaylanırken, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi ise imzayı bekliyor.
Kentsel Dönüşüm çalışmalarının geldiği son noktayla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Dündar, "Demirkapı ve Soğanlı, Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Projemizin ilk uygulama alanları olacak. Yürütülen çalışmalar sonunda Demirkapı'da 8, Osmangazi'de 35 hektarlık alan Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenip projelendirildi. Hizmet satm alma yoluyla, özel bir firma tarafından yürütülen bu çalışmalarımızda sona gelindi" dedi.
ZEMİN ETÜDÜ
Dağ yamaçlarında bulunan Demirkapı mahallesi ile ilgili hazırladıkları projenin, Bakanlar Kurulu taralından da onaylandığını, buradaki dönüşümün kısa sürede başlayacağım ifade eden Dündar, "Bu mahallemizde, zemin etlid çalışmaları, sosyal doku ve yapı analizleri gibi ön hazırlıklar tamamlandı. Bakanlar Kurulu taralından da onaylanan proje ile ilgili, ekiplerimiz mimari proje çalışmalarını yürütüyor. Demirkapı'daki Kentsel Dönüşüm uygulama alanımızda 215 konut ve ticari alan, 325 bağımsız birim mevcut. Soğanlıdaki illi etap Kentsel Dönüşüm alanımızda ise, 246 yapı, 833 bağımsız bina bulunuyor. Demirkapı mahallemizdeki konutlar, yapı itibariyle eski, dönüşümde aciliyet gerektiren yapılar. Biz de bunları dikkate alarak ilk kazmayı Demirkapı'dan vurmayı planlıyoruz. Bu mahallemizde, zemin yapışma ve kent estetiğine uygun yepyeni binalar inşa ederek vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız" dedi.
1 + 1 VE 4+1
Demirkapı ve Soğanlıdaki Kentsel Dönüşüm Uygulamasının, belediye ve hazine arazilerinin daha fazla bulunduğu yerlerden başlatılacağım, kademeli olarak tüm mahalleyi kapsayacağım belirten Dündar, "Vatandaşlarımızın her biriyle karşılıklı anlaşarak, kimseyi mağdur etmeden hayata geçirilecek bir proje için çalışıyoruz. isteyen, sahip olduğu yer karşılığında konut, ya da parasını alacak.
Mevcut yapı stokundan daha fazla yapı üretimi söz konusu değil" dedi.
Demirkapı'da, zemin+2 kat, Soğanlıda ise zemin+5 kat imar uygulaması planlandığını, her iki mahallede de gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının mimari projeleri ile ilgili detay çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Başkan Dündar, yapımı planlanan konutlarda 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin yer alacağını söyledi.


Bursa Haber

Geri Dön