28 / 04 / 2024

Demirören'in Göktürk'teki arazileri için yeni iddia!

Demirören'in Göktürk'teki arazileri için yeni iddia!

Demirören Holding'e bağlı Kemer Country'deki arazileri alan Ziraat Bankası'nın 2020 senesinde İBB ile anlaşma yapmak istediği ortaya çıktı. 



Demirören Holding Göktürk Kemer Country'da yer alan arazilerini kredi karşılığında Ziraat Bankası'na devretmişti. Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; Ziraat Bankası söz konusu araziler için daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile anlaşma yapmak istedi. 2020'de Kemer Country golf sahasının imara açılmasına ilişkin karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilince Banka çareyi İBB'ye gitmekte buldu. 

İstanbul Eyüpsultan Göktürk Mahallesi Kemer Country’deki parseller için Ziraat Bankası başvurusu sonrasında İBB'de imar planları çalışması başlamıştı. İBB Planlama Müdürlüğü tarafındna hazırlanan çalışmada 1 Mart 2020 tarihli ve 3341-2119 sayılı yazı ile “Göktürk Mahallesi’ne ilişkin 2003’te onaylanan nazım ve uygulama imar planlarına sadık kalınmasını” detayı yer aldı. Yani arazinin yapılaşma için uygun olmadığı yönünde karar verildi. 

Demirören in Göktürk teki arazileri için yeni iddia!

Bu karar sonrasında 24 Ağustos 2020’de Ziraat Bankası İBB'ye yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, Ziraat Bankası, Bakanlığın imar planının yetki unsuru açısından iptal edildiğini dile getirerek “Teknik ve kullanım hakkı yönünden dava açılmadı. Planlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı şekliyle kabul edilsin” isteği yapıldı. 

Oy birliği ile reddedildi

İBB Meclisi İmar Komisyonu, Ziraat Bankası'nın  Kemer Country’deki golf sahasına inşaat gerçekleştirmek için yaptığı başvuruyu oy birliği ile reddetti. 11 Kasım 2020'de gerçekleşen  İBB Meclisi’nin 2. birleşiminde Komisyonun Ziraat Bankası’nın talebine yönelik ret kararının okunması yapıldı. Böylelikle söz konusu spor arazilerinde yapılaşma o dönem engellendi. 

Ziraat Bankası’nın güncel dolar kuruyla 3.5 milyar TL’ye denk olan kredi karşılığında Demirören Holding’den aldığı araziler için gerçekleştirmek istediği inşaatlar başarısız sonuçlandı.

Demirören Holding'in Göktürk'teki arazilerinin akıbeti belli oldu!


Geri Dön