03 / 05 / 2024

Demiryolları Müzesi, ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor!

Demiryolları Müzesi, ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Demiryolları Müzesi, tekrar ele alınıyor, Türkiye'nin en büyük ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor. Başka projeler de var." dedi...




AK Parti'nin  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'in son 15 yıldır hizmetsizlikten, çözümsüzlükten çektiğini belirterek, "Sizden isteğim şudur; şehrinizin, ilçenizin beş yılına karar verirken beş dakika düşünün, geçmiş 15 yılını gözden geçirin" dedi.


AK Parti Selçuk Seçim Bürosu önünde vatandaşlara seslenen Yıldırım, müjdeleri olduğunu ifade ederek, Selçuk ilçesine iki ilkokul daha yapılacağını ayrıca 1,6 milyon lira harcanarak MOBESE'nin kurulacağını söyledi.


Efes'e, yılda, Selçuk'un nüfusunun 80 katı kadar turist geldiğini ancak ilçenin turistlerden nasibini almadığını ifade eden Yıldırım, "Bizi desteklerseniz, ilk işimiz gelen turistleri Selçuk'un içinden geçirteceğiz. Selçuk, sadece külfeti çeken değil, aynı zamanda nimeti de alan bir ilçemiz olacak" dedi.


Yıldırım, Selçuk'a İZBAN'ı getireceklerini, böylece Aliağa'dan kesintisiz demir yolu ulaşımı olacağını ifade ederek, Pamucak'taki sahilden 6,5 kilometrelik mesafedeki antik limana deniz suyunu getirip burayı tekrar yaşama geçireceklerini kaydetti. 


Çamlık'taki Açıkhava Lokomotif Müzesi'nin tekrar ele alındığını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:


"Demiryolları Müzesi, tekrar ele alınıyor, Türkiye'nin en büyük ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor. Başka projeler de var. Proje, bizim için sıradan bir iş. 11 yılımıza bakarsanız, Türkiye'nin her köşesine nakış dokur gibi hizmet ettik. Türkiye'ye çağ atlatacak, büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ve 2023'e ülkemizi taşıyacak projeleri yaptık. İzmir'de de yaptık. İzmir'de etrafınıza bakın, eserler bize ait. 7 binin üzerinde proje gerçekleştirdik. 7 bin 70 proje. Köy yolları mı, okullar mı, bölünmüş yollar mı istersiniz, hava alanları, marinalar mı istersiniz, hastaneler mi istersiniz, sevgi evleri, hapishaneler, adalet sarayları… Bunların toplam tutarı, 15,5 milyar lira."


 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında "İzmir hizmete muhtaç, hizmeti yapacak olan Binali Yıldırım" dediğini hatırlatan Yıldırım, "Belediye başkanı, buna alınmış, diyor ki 'İzmir, kimseye muhtaç değil'. İzmir, hizmete muhtaç mı, değil mi? İzmir eğer hizmete muhtaç olmasaydı, bu halde mi olurdu? İzmir'e, her ilçesine, her sokağına girdiğimizde, bize 'Bakanım kurtar bu İzmir'i' diyorlar. İzmir'i kurtaran 9 Eylül 1922'de kurtarmış. İzmir, son 15 yılda hizmetsizlikten, çaresizlikten, çözümsüzlükten çekiyor. İzmir'i beceriksiz yönetimden sizlerin desteğiyle kurtaracağız. Görev sizin. Sizden isteğim şudur; şehrinizin, ilçenizin beş yılına karar verirken beş dakika düşünün, geçmiş 15 yılını gözden geçirin" diye konuştu.



AA


Geri Dön