27 / 04 / 2024

Demokrat Parti merkez binası yine satılamadı!

Demokrat Parti merkez binası yine satılamadı!

Türk siyasetinin sembolik açıdan önemli mekanlarından biri olarak gündemde olan  DP Genel Merkez binası 154 milyon 335 bin lira bedel ile icradan satışa çıkarılmıştı. Demokrat Parti merkez binası yine satılamadı.




Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Demokrat Parti'nin Ankara’daki merkez binası icradan satılığa çıkarılmıştı. Turgut Özal’ın ANAP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde 1989’da açılışı yapılan bina ve arsasına, imar durumuyla ilgili daha önce ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle alıcı çıkmadı. 

 

Binanın siyasi ve ticari hikâyesi kısaca şöyle:
2009 yılında adını DP olarak değiştiren DYP ile ANAP birleşti. Böylece ANAP binası da, DP’nin mülkiyetine geçmiş oldu. 2011’de Namık Kemal Zeybek’in DP Genel Başkanlığı döneminde Doğuş Çay Grubu’na ait DGS Doğuş Grup inşaat şirketi ile sözleşme imzalandı.

 

ANAP binasının konferans ve Genel İdare Kurulu salonun bulunduğu girişin sağındaki bölüm yıkılacak ve yerine 31 katlı bir rezidans yapılacaktı. Firma, payın yüzde 12.5 bölümü karşılığında partiye 16 milyon lira ödeme yaptı. DP; ANAP’tan kalan borçları ödedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2015’te binanın arsası için sosyal ve idari alan kararı aldı. DP yönetimi, 9. İdare Mehkemesi’nde açtığı iptal davasını kazandı.  DP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay, “18 Aralık’ta Yargıtay 23. Hukuk Dairesi, ‘icranın geri bırakılması’ kararı verdi. Bu nedenle satış düştü ve 27 Aralık’ta ihaleye çıkılmadı” diye açıklama yaptı.


 


Geri Dön