05 / 05 / 2024

demokrat parti bina satışı

demokrat parti bina satışı

Türk siyasetinin sembolik açıdan önemli mekanlarından biri olarak gündemde olan  DP Genel Merkez binası 154 milyon 335 bin lira bedel ile icradan satışa çıkarılmıştı. Demokrat Parti merkez binası yine satılamadı.

Demokrat Parti merkez binası 145.3 milyon TL'ye icradan satışta!

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Balgat Mahallesinde yer alan Demokrat Parti'nin genel merkezi 154 milyon 335 bin 167 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Demokrat Parti’nin genel merkez binası 154 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Demokrat Parti’nin genel merkez binası icradan satışa sunulacak. 13 bin 500 metrekare üzerine kurulu petek kubbeli bina için belirlenen bedel 154 milyon lira olarak belirlendi.

Demokrat Parti Ankara'daki genel merkez binasını satışa çıkardı!

Mecliste grubu olmadığı için hazine yardımı alamayan Demokrat Parti, kaynak arayışında farklı bir yola gitti. Demokrat Parti, seçim ve daha sonraki parti faaliyetleri için Ankara Balgat’taki genel merkez binasını satışa çıkardı....

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Hillary Clinton'dan kripto para yorumu!

Eski Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton, kripto paralara yönelik sert eleştiride  bulunarak, dijital paranın ülkeleri zayıflattığını dile getirdi. 

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

AK Parti Genel Merkezi’ne ek bina yapılıyor!

2023 seçimleri için üyelerini yenileyen AK Parti, Ankara ilimizde bulunan Genel Merkez yerleşkesini de büyütüyor. AK Parti, yeni ek bina için inşaata başladı.

Mike Bloomberg Colorado’da 45 milyon dolara çiftlik aldı!

Mike Bloomberg, Demokrat Parti’den ABD başkanlığına aday adayı olmuştu. Fakat ünlü iş insanı beklediği desteği göremeyince 4 Mart'ta adaylıktan çekildi. Kampanya sürecinde 1 milyar dolar harcayan Bloomberg, Colorado’dan 45 milyon dolara çiftlik satın aldı...

Gültekin Uysal : Koruma altındaki doğal alanlar yapılaşmaya açılıyor!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi…

Kumluca Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Devlet Hastanesi'ne yataklı ek bina ve 112 binası yapımı ihalesinin nisan ayında gerçekleşeceğini söyledi.

NEVESOB ek bina inşaatının temeli atıldı!

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, NEVESOB ek bina inşaatı temel atma törenine katılım gösterdi.

Eskişehir'in imar sorunu var!

Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, Eskişehir'in genel olarak bir imar sorunu olduğunu ifade etti...

Saadet Partisi’nin yeni genel merkez bina arayışında sona gelindi!

Saadet Partisi'ne yönelik açtığı genel merkez bina tahliyesi kararı sonrası, parti yetkililerinin Ankara’da bina arayışlarında sona yaklaşıldı..

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Çanakkale Ayvacık'a 340 tane yeni bina yapılacak!

Çanakkale Ayvacık'a yeni dönemde 340 tane yeni bina inşaatı yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''şuan teslim edilen 200 konut yeni dönemde 340 tane yeni binamızın inşaatına başlayacağız” dedi.

Peter Feldmann: Dar gelirliye konut için çalışacağım!

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanlığı için pazar günü yapılacak seçimde Soysal Demokrat Parti adayı olan Peter Feldmann, dar gelirlilere konut için çalışacağını söyledi.

demokrat parti bina satışı Haberi

demokrat parti bina satışı


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Demokrat Parti'nin Ankara’daki merkez binası icradan satılığa çıkarılmıştı. Turgut Özal’ın ANAP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde 1989’da açılışı yapılan bina ve arsasına, imar durumuyla ilgili daha önce ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle alıcı çıkmadı. 

Binanın siyasi ve ticari hikâyesi kısaca şöyle:
2009 yılında adını DP olarak değiştiren DYP ile ANAP birleşti. Böylece ANAP binası da, DP’nin mülkiyetine geçmiş oldu. 2011’de Namık Kemal Zeybek’in DP Genel Başkanlığı döneminde Doğuş Çay Grubu’na ait DGS Doğuş Grup inşaat şirketi ile sözleşme imzalandı.

ANAP binasının konferans ve Genel İdare Kurulu salonun bulunduğu girişin sağındaki bölüm yıkılacak ve yerine 31 katlı bir rezidans yapılacaktı. Firma, payın yüzde 12.5 bölümü karşılığında partiye 16 milyon lira ödeme yaptı. DP; ANAP’tan kalan borçları...