27 / 04 / 2024

Demokrat Parti'nin merkez binası yeniden satışta!

Demokrat Parti'nin merkez binası yeniden satışta!

Türk siyasi tarihinin en önemli partileri arasında yer alan Demokrat Parti'nin Ankara'dkai genel merkez binası icradan yeniden satışa çıkarıldı. 



Türk siyasi tarihinin en önemli partileri arasında yer alan Demokrat Parti'nin Ankara'dkai genel merkez binası icradan 2. kez satışa sunuldu.

 

Vatan Gazetesi'nden Özgür Topuz'un haberine göre, DP’nin Ankara’daki merkez binası icradan satılığa çıkartıldı. 13 bin 500 metrekarelik alan için 154 milyon 335 bin TL muhammen bedel belirlendi.

 

İkinci açık artırma
Ankara 25. İcra Mahkemesi, açık artırma tarihi olarak ilk önce 8 Mart 2017 olarak açıklamıştı. Ancak açık artırma ihalesi,  alacaklının yaptığı itiraz üzerine yapılamadı ve ilk artırma 25 Ekim tarihinde gerçekleşti.

 

Açık artırma ihalesine kimse katılmayınca parti genel merkezinin satışı gerçekleştirilemedi. Alacaklı firmanın talebi üzerine ikinci açık artırma kararı alındı ve yeni tarih 27 Aralık olarak belirlendi.

 

Ticari alana dönüştürüldü
DP merkez binasının bu ihale ile satılabileceği konuşulıyor. Kulislerde konuşulan satış işlemine neden olarak da yeni imar değişikliği gösteriliyor. 

 

DP Merkez binası, imar planlarında kültür merkezi olarak görünüyor. Ancak açılan dava ile alanın tiracet alanı olarak değiştirilmesine karar verildi.

 

 

Demokrat Parti merkez binası 145.3 milyon TL'ye icradan satışta!

 


Geri Dön