06 / 07 / 2024

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.



Aktarılan detaylara göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının liman ve marinalarda kullanılması sağlanmış olacak. Gemi inşa sanayinde yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyelerine çıkarmak amacıyla kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapılacak.

İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi trafiğinin azaltılması, Türkiye'nin jeopolitik konumundan kaynaklı gücünün daha da artması, İstanbul Boğazı’ndaki seyir emniyetinin sağlanması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Projesi'nin bağlantı yolları ve altyapı çalışmaları planlanan çerçeve doğrultusunda ilerleyecek.

Deniz yoluna 2053 e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak

Paylaşılan detaylara göre, Türkiye çevresindeki büyük ölçekli transit yük odaklı konteyner taşımacılığı da desteklenecek.

"Üç büyük denizde 3 büyük liman projesi" ayakları arasında yer alan Filyos Limanı hinterlandıyla beraber tamamlanacak.

Ayrıca Çandarlı ve Mersin Konteyner Limanı projeleri alternatif finansman yöntemleriyle hayata geçirilecek.

Liman tesis sayısı 2053 yılına kadar 255’e, deniz yolu ile taşınan yük miktarı 421 milyon tona (sıvı yük hariç) çıkarılacak. Deniz yoluna ise toplamda 21,6 milyar dolar tutarında yeni yatırım yapılacak.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

İstanbul'un haziran ayı enflasyonu belli oldu!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen şehir ismi verdi! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön