28 / 04 / 2024

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde şiddetli yağışlar sebebiyle 15 köyü ilçe merkezine bağlayan Karacakaya-Yunuslar Grup Yolu'nda yaklaşık olarak 100 metre genişliğinde, 500 metre derinliğinde heyelan oluştu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Küre Dağları'ndaki alanda kayan toprak kütlesi, Akçay Deresi'ne kadar indi. Paylaşılan detaylara göre, bölgede köylere ulaşım alternatif yollardan sağlanırken, kapanan grup yolunun açılması amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl yağışların geçen senelerden farklı olarak özellikle kırsal alanları daha fazla etkilediğini dile getirdi.

Küre Dağları nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Açıklamasında söz konusu bu yağışların büyük heyelanlara sebep olduğuna değinen Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, "Özel İdaremiz ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün bu konudaki tecrübesi ile kısa sürede sürece müdahale ettik. Ulaşımı olmayan köy yolumuz yok." diye konuştu.

Açıklamasında kalıcı yolların hizmete sunulması amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, "3 ekskavatör, 1 dozer ve kamyonlarımızla bölgede yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Son yağışta 2021 ve 2022 senelerinde yaşanan heyelanlardan daha büyük heyelanlar meydana geldi. Bozkurt, Çatalzeytin, Küre ve İnebolu ilçelerimizde çok büyük heyelanlar olmasına karşın ulaşıma kapalı yolumuz bulunmuyor. Kurban Bayramı'nda köye gelen vatandaşların yol ve içme suyu altyapısı açısından sıkıntı yaşamamaları için mesaimiz 24 saat sürüyor." diye konuştu.


Geri Dön