20 / 05 / 2024

Denizli Bekilli Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Denizli Bekilli Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Bekilli ilçesini ziyaret etti. İlçenin ihtiyacı olan Bekilli Atık Su Arıtma Tesisinin temelini atan Başkan Zolan, kentte iki su deposu yapılacağını söyledi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Bekilli ilçesini ziyaret etti. İlçenin ihtiyacı olan Bekilli Atık Su Arıtma Tesisinin temelini atan Başkan Zolan, kentte iki su deposu yapılacağını söyledi. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli ilçesini ziyaret ederek ilçedeki yatırımlarının açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Başkan Zolan, ilk olarak ilçenin uzun süredir ihtiyacı olan Bekilli Atıksu Arıtma Tesisinin temelini attı. Törene Başkan Zolan ile birlikte DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve CHP'li Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi ile uzun yıllar süren sıkıntının çözüme kavuşacağını belirterek, "Bekilli'nin atık su sorunu maalesef yıllardır sıkıntıya neden oluyordu. Atık sular bir dereye bırakılıyordu. Bu da ciddi sağlık sorunlarına neden oluyordu. Büyükşehir olarak bunları görmezden gelmemiz mümkün olamazdı. Temelini attığımız tesis tamamlandığında bölgenin atık su sorunu ortadan kalkacak" dedi.


Törende Bekillililere su deposu yapılacağını da söyleyen Başkan Zolan, "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bekilli'de su sorunu son zamanlarda artmaya başladı. Daha önce 150 tonluk olan su deposu yeterli değildi. Büyükşehir olarak bu bölgeye 2 bin tonluk su deposu yapıyoruz. Ayrıca bu deponun biraz daha yüksek bölgesine 500 tonluk bir depo daha yapıyoruz. Bekilli'nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön