01 / 05 / 2024

Denizli Bostanyeri köyü ile Molla Ahmet köyünün yol sorunu mecliste!

Denizli Bostanyeri köyü ile Molla Ahmet köyünün yol sorunu mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan'a bağlı Bostanyeri Köyü ile Babadağ ilçesine bağlı Molla Ahmet köyünün yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..



Denizli Bostanyeri köyü ile Molla Ahmet köyünün yol sorunu mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan'a bağlı Bostanyeri Köyü ile Babadağ ilçesine bağlı Molla Ahmet köyünün yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Basmacı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. Basmacı yol sorunları ile ilgili 2 ayrı önerge hazırladı.


1. soru önergesi


Basmacı önergesinde "1826 yılında kurulan Buldan'a bağlı Bostanyeri Köyü 2012 verilerine göre 30 haneli ve toplam 40 nüfusa sahiptir. Köyün Buldan'a uzaklığı 9 kilometre olup, yol stabilizedir. Ulaşım sorunundan dolayı 1985 yılından bugüne kadar köyden, şehre ciddi göç olmuştur. Yol sorunundan dolayı taşımalı eğitim yapılamamaktadır. Köyde yaşayanlar da, köyden ayrılanlar da mutlu değillerdir. Köy madensuyu açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.


2016 yılı yatırım programınızda 9 kilometrelik yol yapımı ile ilgili bir bütçe rakamı var mı? Var ise toplam yatırım bütçesi nedir? Yolu ne kadar sürede bitirmeyi planlıyorsunuz?


2. soru önergesi


Denizli ili Babadağ ilçesine bağlı Molla Ahmet Köyü 2012 verilerine göre toplam 708 nüfusa sahiptir. Köyün Babadağ ilçesine uzaklığı 13 kilometre olup, yol kullanışlı değildir. Ulaşım sorunundan dolayı 1990 yılından bugüne kadar köyden, şehre ciddi göç olmuştur. Yol sorunundan dolayı taşımalı eğitim yapılamamaktadır. Köyde yaşayanlar da, köyden ayrılanlar da mutlu değillerdir. Babadağ ve köyleri yayla turizmi açısından oldukça önemli bir konumda olup, yolun bir an önce yapılması önem arz etmektedir.


2016 yılı yatırım programınızda 13 kilometrelik yol yapımı ile ilgili bir bütçe rakamı var mıdır? Var ise toplam yatırım bütçesi nedir? Yolu ne kadar sürede bitirmeyi planlıyorsunuz?





Geri Dön