21 / 05 / 2024

Denizli Buldan'da Altınkoza Apartmanı'nın temeli atıldı!

Denizli Buldan'da Altınkoza Apartmanı'nın temeli atıldı!

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Belediyesi'nin üzerindeki borç yükünü hafifletmek için başlattığı ve BULDAŞ tarafından üstlenilen Hoşgör Konut Projesinin ardından yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.



Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Belediyesi'nin üzerindeki borç yükünü hafifletmek için başlattığı ve BULDAŞ tarafından üstlenilen Hoşgör Konut Projesinin ardından yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 


DRT Denizli'de yayınlanan Haberin Merkezi programında Tolga Alp Düzgören'in sorularını yanıtlayan Buldan Belediyesi Başkanı Mustafa Gülbay, üst gelir grubuna satılması hedeflenen ultra lüks 5 dairelik Altınkoza Apartmanı'nın temelleri atıldığı müjdesini verdi. 


"HALKIMIZDAN HOŞGÖR KONUTLARINA YOĞUN İLGİ VAR"


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay "Bildiğiniz gibi Buldan Belediyesi'ni devraldığımızda karşımıza çıkan borcu ödeyebilmek için çözüm arayışı içerisine girmiştik. Ne yapabiliriz diye düşünürken tüm Belediye Meclis üyelerimizin maddi ve manevi katkılarıyla BULDAŞ diye bir şirket kurduk. Bu şirketimiz Buldan'da BULDAŞ Hoşgör Konutları adıyla yeni bir inşaata başladı. Bugün inşaatımızın yüzde 50'lik kısmını tamamladık. Konutları tapusu hemen teslim 31 Aralık 2015 tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz. 


İş Bankası ile proje kredisi anlaşması yaptık. Kefili de benim.Şu anda Hoşgör Konutlarından daire sahibi olmak isteyen ve yüzde 25'ini peşin veren vatandaşlarımıza İş Bankası'ndan yüzde 75 kredisi hazırdır. Bu yolla İş Bankasından konut kredisi alan vatandaşlarımıza tapu larını hemen teslim ediyoruz. Halkımızdan konutlarımıza yoğun ilgi var. Bu krediyi kullanarak Hoşgör Konutlarından daire sahibi olan vatandaşlarımız da oldu. Ben vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Bize müracaat etsinler biz kendilerine her türlü kolaylığı sağlayarak bankaya yönlendirelim ve konut sahibi olsunlar" dedi.

 

ALTINKOZA APARTMANININ TEMELLERİ ATILDI 


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay "BULDAŞ olarak sadece bu proje ile kalmadık. İkinci konut projemiz de ultıa lüks 5 dairelik bir proje. Cumhuriyet Mahallesi'nde üst gelir grubuna satılması hedeflenen ultra lüks 5 dairelik Altınkoza Apartmanının temelleri de atıldı. Bu apartmanımızdan daire alan vatandaşlarımıza kat irtifaktı tapularını da çıkartıp temelde hemen vereceğiz. Biz bu dairelerimizi projede satmayı hedefliyoruz. Yer sahibi Emekli Öğretmen Ahmet Kozacıoğlu'na buradan teşekkür etmek istiyorum. Hocamızın soyadı Kozacıoğlu olduğu apartmanımıza da Altınkoza adını verdik. Koza tekstil kenti olan Buldan için de çok önemli. Koza tekstil demek. Tekstilin hanı maddesi pamuk ve ipek kozasından elde edilir. Bu sebeplerden dolayı apartmanımızın adını Altınkoza koyduk. 1 daireyi arsa sahibine vereceğiz. Bu daireleri üst gelir grubuna satmayı hedefliyoruz. Bu projeden kredi ile daire almak isteyen vatandaşlarımız için de yine bankalar ile görüşeceğiz. Bu projelerden elde ettiğimiz kaynağı da belediyemize aktarıp borçlarımızın azalması için kullanacağız. 


Ben buradan bize güvenip bizlere kaynak sağlayan alacaklılarımıza ve projemizden işyeri ve konut alan vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Buldan'da konul sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı da Buldan'a bekliyoruz" dedi. 


"SOSYAL KONUT PROJELERİNİ DE HEDEFLİYORUZ" 


Başkan Mustafa Gülbay "Bu aslında bizim işimiz değil. Bu sektördeki arkadaşlarımızı belki az da olsa etkilemiştir. Ama biz hem kalite de öncülük yapalım hem de belediye borçlarınızı hafifletelim diye böyle bir işe girdik. 


Bir kere Buldan Belediyesi'nin bu kısır döngüsünü kırmamız lazım. Borç sarmalından kurtarmanın yolu bir kaynak oluşturmaktan geçer. Bize parti içerisinden de olmak üzere şöyle eleştirilerde geliyor. 


'Madem konut yapacaktınız. Neden sosyal konut yapmıyorsunuz?' 


Biz bir an önce belediyenin bu problemlerini çözelim diye bu yola girdik. Biz belediyemizin borçlarını ödedikten sonra sosyal konut projelerini de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 


DRT Denizli



Geri Dön