06 / 05 / 2024

Denizli Honaz'da icradan 2.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Denizli Honaz'da icradan 2.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Denizli 4. İcra Müdürlüğü, Honaz, Güdek Köyü'nde yer alan Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısım'daki fabrikayı toplam 2 milyon 878 bin 930 TL 'den satışa çıkardı.





Denizli 4. İcra Müdürlüğü, Honaz, Güdek Köyü'nde yer alan Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısım'daki fabrikayı satışa çıkardı. Fabrikanın toplam bedeli 2 milyon 878 bin 930 Tl olarak belirlendi. 


İhalesi; 15 Aralık 2014 tarihinde saat 13.30 ile 13.40 arasında açık artırma ile Denizli Adalet Sarayı'nda yapılacak. 


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

G.MENKUL SATIŞ 4.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 1998/6707E


T.C. DENİZLİ 4. İCRA DAİRESİ


1998/6707 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


ÖZELLİKLERİ_L


Tapu Kaydı : Denizli İli, Honaz İlçesi, Güdek Köyü, Cilt: 8, Sayfa: 729, Ada: 142, Parsel: 10'da kayıtlı 10045.00 M2 yüzölçümlü, Fabrika ve Arsası vasıflı taşınmazdır. Taşınmazın Evsafı , Halihazır Durumu Ve Önemli Özellikleri: Satışa konu taşınmaz "Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısım Ali Riza Öztürk Cad. Gürlek DENİZLİ'1 adresindedir. PTT Organize Sanayi Bölgesi , Organize Sanayi Camii, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne Organize Sanayi İtfaiye Bölge Amirliği'nc yakın durumdadır. Taşınmaz parsel içinde keşif tarihi itibariyle hiçbir üretim yapılmamaktadır. Taşınmaz bekçi binası ,tek kat fabrika yapısı, idari bina yapısı, ön cephenin sağındaki ve solundaki ilave yapılar, bahçe ve otopark kısımlarından oluşmuştur.


A)BEKÇI BİNASI :Fabrika giriş çıkışlarını kontrol etmek amacıyla yapılmış yapı 33,00 metrekare büyüklüğünde ; döşeme kaplaması beton olup,duvar ve tavanları sıva üzeri plastik badana yapılmış kapı ve pencereleri demir doğramalı olup bina üzerinde çatı olmayıp,beton teraslıdır.Bina yaklaşık 20 yıllık bir yapıdır.


B-TEK KAT FABRİKA BİNASI :


Fabrika binasının girişe göre sağ kısmı tek katlı olarak yapılmış prefabrik yapıdır.Dış doğramaları demir doğrama olarak yapılmış binanın çatısı etermit çatı kaplaması olarak yapılmıştır.Yapının döşeme kaplaması vakumlu beton duvarları sıva üzeri badana yapılmıştır.Keşif tarihinde kömü deposu olarak kullanıldığı görülmüştür.Bu bölüm alan olarak 34.00*73.00 boyutlarında olup,toplam alanı 2.482.00 m2 dirBinanın yüksekliği 6.00 mt.yüksekliğindedir.Bina yaklaşık olarak 20 yıllık bir binadır.


Fabrika binasının girişe göre sol kısmı tek katlı olarak yapılmış prefabrik yapıdır.dış doğramaları demir doğrama olarak yapılmış binanın çatısı sandviç çatı kaplaması olarak yapılmıştır.Yapının döşeme kaplaması vakumlu beton duvarları sıva üzeri badana yapılmıştır.Keşif tarihinde kömür deposu olarak kullanıldığı görülmüştür.Bu bölüm alan olarak 43.80*73.00 boyutlarında olup toplam alanı 3.051.40 m2 dir.Binanın yüksekliği 6.00 mt yüksekliğindedir.Bina yaklaşık olarak 15 yıllık bir binadır.Bu bölümde bulunan yapının ruhsat ve eklerine ulaşılamamıştır.


C.İDARİ BİNA YAPISI :


Tek katlı olan fabrika yapısının içine iki katlı idari bina yapılmış,yapının altı katında bürolar,mutfak,yemekhane,wc,lb üst katında müdür odası,muhasebe bölümü ile wc lb bulunmaktadır.Binanın dış giriş kapısı ve dış doğramaları alüminyum doğrama olarak yapılmış,alt büro bölmeleri alüminyum doğrama ile bölünmüş,zemin kaplamaları serfloor kaplama olarak yapılmış,her katın duvar ve tavanları sıva üzeri renkli plastik badana yapılmıştır.Alt kat ile üst katı bağlayan merpen kaplamaları mermer kaplama yapılmıştır.Ust kat zemin kaplaması lamine parke olarak yapılmış,ara bölmeler PVC doğrama ile bölünmüştür.Mutfak tezgahı ,merfnerit dolaplar suntalem malzemeden yapılmıştır.Bina yaklaşık 20 yıllık bir binadır.Binanın m20 m2 zemin katı, 132.00 m2 birinci katı olmak üzere toplam 264.00 m2 büyüklüğündedir.


Fabrika binasının sağ kısmında bulunan ilave olarak yapılmış,tek katlı binanın Dış kapı ve pencere doğramaları demir olarak yapılmış,bina üzerinde bulunan çatı sandviç panel olarak yapılmıştır.Binanın zemin kaplaması beton duvarları sıva üzeri badana yapılmıştır.Bina 22.80 mt*7.00 mt ebatlarında olup, 159.60 m2 büyüklüğündedir.Yapı yaklaşık 20 yıllık bir yapıdır. Fabrika binasının sol kısmında yapılmış,tek katlı yapıdır.Bina 11.00 mt*41.00 mt ebatlarında olup,alüminyum saç ile kaplanmıştır.Bu bölümde fabrikanın kazan dairesi vardır.Dış giriş yapısı ve pencereleri demir doğrama olarak yapılmış, 11.00* 16.00 mt.boyutlarında olan kısım tek katlı prefabrik yapı olarak yapılmış bu bölümde imalathane olarak kullanılmaktadır.


E-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE BAHÇE DUVARI : 


Yapılmış olan fabrika yapıları için parselin dört tarafına bahçe duvarı yapılmış ve üzerine 1,40 mt.yüksekliğinde 340.00 mt.uzunluğunda bahçe duvarı yapılmış,parsel alanında 800.00 m21ik bölüme saha betonu dökülmüştür.


F-OTOPARK :


Fabrika yapılarının ön kısmına arabaları park etmek amacıyla üstü kapalı bir otopark yapılmıştır.Taşıyıcı sistemi demir karkas olup üzeri alüminyum panel levha ile kapatılmış, yanlan açık tabanına beton dökülmüş,toplam olarak 400.00 m2 alanlıdır.


TAŞINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ :


Sıra No    Yapı Adı    Değeri


A    Bekçi Binası    8.205,00 TL


B    Tek Fabrika Yapısı    1.517.000,00 TL


C    idari Bina Yapısı    89.000,00 TL


D    İlave Yapılar    129.000,00 TL


E    Çevre Düzeni ve    


    Bahçe Duvarı    63.000,00 TL


F    Otopark(Bina Değeri)    18.000,00 TL


G    Arsa Değeri    1.054.725,00 TL


    TOPLAM DEĞER    


    2.878.930,00 TL    


Taşınmazın İmar Durumu:


Satışa konu taşınmaz Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndedir. 1/1000 ölçekli imar planında inşaat nizam ve nispeti:0,50, On Bahçe mesafesi 10 metre, komşu mesafeler 5 metre, arka bahçe mesafesi 5 metredir. Satışa konu taşınmazın maliki olan borçlu şirketle Denizli Organize Sanayi Bölgesi arasında akdedilen arsa satış sözleşmesi hükümleri gereği firmalara satışı yapılan arsa ile ilgili alınan arsa bedeli geçicidir. Denizli Organize Sanayi Bölgesince yapılacak olanfağer yatrımların tamamlanmasından sonra kesin arsa metrekare maliyeti hesaplanacak.



Değişik 3. fıkra: 5807 - 23.10.2008 / m.3)OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık vc OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir. (Ek fıkra: 5807 - 23.10.2008 / m.3)Taşınmazlann kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır. 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 18. Maddesinin,


Madde 18 - Katılımcılara arsa tahsisi, Bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelik hükümlerine göre müteşebbis heyet tarafından yapılır. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, OSB'dc yer tahsis edilecek özel ya da tüzel kişilerin temel vasıfları ile iştigal konularını kuruluş protokolünde belirleyebilir. Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz. Bu arsalar katılımcılar ve mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapuya şerh edilir. Arsa tahsis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödenmeden ve tesis üretime geçmeden arsanın satışını v e spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet hakkının devrini önlemeye yönelik tedbirleri almakla Bakanlık yetkilidir. Ancak, arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklarına tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konudaki işlemlerin muvazaalı olup olmadığını tetkikle ve sonucuna göre gerekli tedbirleri almakla Bakanlık yetkilidir."hükmü amirdir. Icrai satış bu hükümlere uygun yapılacaktır. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü nün alacaklarının ihale alıcısı ve veya İcra Müdürlüğü tarafından yukarıda belirtilen hükümler gereği öncelikle ödenmesi zorunluluğu vardır. Ayrıca Denizli Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan satışa konu taşınmaz oluklu mukavva imalatı tesisi kurması amacıyla borçlu şirkete satışı yapılmış olup, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 18. Maddesinin 3. Fıkrası gereği katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 18. Maddesinin "(Ek - 6. fıkra: 5807 - 23.10.2008 / m.4)Katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına "taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB "den uygunluk görüşü alınması zorunludur." şerhi konulur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır."hükmü gereği satışa konu taşınmazın tapu kaydına "Gayrmenkulün icra satışları dahil 3. Kişilere devrinde Organize Sanayi Bölgcleri'nden uygunluk şartı aranacaktır" şerhi konulması gerekmekte olup satışa konu taşınmazın icraen satılabilmesi için Denizli Organize Sanayi Bölgesi ana Sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satışının yapılması gerekmektedir.


OSB ana sözleşmesinin 5 Maddesinde Bölgede yer alacak sanayi terslerinin sektör gurpları KARMA olarak belirtilmiştir.22.08.2009 tarih, 27327 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren OSB Uygulama Yönetmeliğine göre, bölgede kuruiappayacak tesisler vc temel şartların neler olduğu aşağıdaki hükümlerde belirtilmiştir.


OSB'lerde Kurulamayacak Tesisler, Tesislerde Aranacak Nitelikler,


Arsa Tahsisleri ve Satışları


Kurulamayacak tesisler


MADDE 101 - (Değişik:RG-8/8/2012-28378)


(1) OSB'lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:


a) Karma ve ihtisas OSB'lerde;


1) Ham petrol rafinerileri,


2) Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler,


3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri.


4) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,


5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,


6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve


benzeri radyoaktif atık tesisleri,


7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,


8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,


9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.


b) Karma OSB'lerde;


1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler,


2) Petrokimya kompleksleri,


3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,


4) Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit. hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,


5) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,


6) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,


7) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,


8) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri. (2) OSB; karma OSB'lerde, yukarıda sayılan tesisler ile OSB'nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.


MADDE 102 - (1) OSB'de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:


a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,


b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,


c) Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSETnin sağlayabileceğinden fazla olmaması,


ç) OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması. Ayrıca, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 18. Maddesinin, "Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, OSB'de yer tahsis edilecek özel ya da tüzel kişilerin temel vasıfları ile iştigal konularını kuruluş protokolünde belirleyebilir. 


Adresi : Denizli ili Honaz ilçesi , Gürlek Köyü , Organize Sanayi Bölgesi , 2. Kısım, Ali Rıza Oztürk Caddesi


Yüzölçümü : 10.045,00 m2


Arsa Payı : Tam


imar Durumu : Satışa konu taşınmaz Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndedir. 1/1000 ölçekli imar planında inşaat nizam ve nispeti:0,50, On Bahçe mesafesi 10 metre, komşu mesafeler 5 metre, arka bahçe mesafesi 5 metredir. Satışa konu taşınmazın maliki olan borçlu şirketle Denizli Organize Sanayi Bölgesi arasında akdedilen arsa satış sözleşmesi hükümleri gereği firmalara satışı yapılan arsa ile ilgili alınan arsa bedeli geçicidir. Denizli Organize Sanayi Bölgesince yapılacak olan diğer yatrımlann tamamlanmasından sonra kesin arsa metrekare maliyeti hesaplanacak ve çıkacak olan fark borçlu şirket tarafından icraen satıması durumunda yeni malik tarafından ödenecektir.


Kıymeti : 2.878.930,00 TL


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 15/12/2014 günü 13:30 - 13:40 arası


2. Satış Günü : 09/01/2015 günü 13:30 - 13:40 arası


Satış Yeri : Denizli Adalet Sarayı Zemin Kat , Protokol Girişi 2 Nolu Oda Yanı , Merkezefendi / Denizli


Satış şartları :


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


(IIK m. 126)


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön