28 / 04 / 2024

Denizli kentsel dönüşümle güzelleşecek!

Denizli kentsel dönüşümle güzelleşecek!

Kentsel dönüşüm yasasının doğru bir karar olduğunu belirten Denizli Müteahhitler ve iş Adamları Derneği Başkanı Melik Taşdan, kentsel dönüşümle Denizli'nin güzelleşeceğini vurguladı.



Türkiye'de çürük binaların yenilenmesi amacıyla oluşturulan kentsel dönüşüm yasasının doğru bir karar çlduğunu belirten Denizli Müteahhitler ve iş Adamları Derneği (DEMİAD) Başkanı Melik Taşdan, kentsel dönüşüm yasasının hakla tam olarak aktarılmadığını söyledi. 


"DENİZLİ ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK" 

Vatandaşların önyargılı davranmaması gerektiğini söyleyen Taşdan "Vatandaşlar kendilerini, kentsel dönüşümü yapacak müteahhitlerin yerine koymaları gerekiyor. Ülkemizde ve Denizli'de bu işi yapan firmalar var. Bunlarla görüşünce fikir sahibi olunuyor. Ne yapılması gerektiği konusunda pek çok şey ortaya çıkıyor. Peşin fikirli olunmamalı. Konunun uzmanları var. Takıldığınız yerde onlardan fikir alışverişi yapılabilir. Bu zorluklar aşılırsa Denizli çok daha güzel olacak" diye konuştu. 


Hep geçici çözümler alıyoruz. Bu yüzden yapıların güçlü olması gerekiyor ama, biz henüz bunu sağlamış değiliz. Sağlam binanın bitişiğinde ya da yanında yapılan çürük bina, deprem esnasında ikisinin de yıkılmasını sağlayacak. Deprem sadece çürük binayı ayırmıyor. Domine etkisi de oluşturuyor. Diğer sağlam yapılara da zarar veriyor. Bu konuda kentsel dönüşüm yasası büyük bir şanstır. Devlet gerçekten elini taşın altına koydu. Kentsel dönüniişüm yasasını çıkardı. Kentsel dönüşümde asıl amaç çürük binaları yenilemektir. Bu konuda devletimiz de önemli katkılar sağlamaktadır" dedi. 


"İNSANLARI İKNA EDEMİYORUZ" 

Kentsel dönüşüm planından memnun olduklarının altını çizen Taşdan "Kentsel dönüşüm planında halk cebinden para çıkacağını sanıyor" diye konuştu. Taşdan "İnsanları bu konuda ikna etmekte gerçekten büyük sıkıntı çekiyoruz. Oysaki insanların cebinden hiç para çıkmadan eski evlerine oranla çok daha modern ve büyük evler veriyoruz. Yine de insanları ikna edemiyoruz. 

Kentsel dönüşüm yasasının eksik yanları bana göre vatandaşla, müteahhit fima arasında arabuluculuk görevinin yapılmaması. Çünkü herkesten farklı fikir çıkıyor. Ortak nokta bulunması zor oluyor" dedi. 


Denizli


Geri Dön