04 / 05 / 2024

Denizli'ye dev alt yapı projeleri geliyor!

Denizli'ye dev alt yapı projeleri geliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 10 mahalleyi kapsayan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen değiştirecek dev alt yapı projelerinin temel atma töreni gerçekleşti.



Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 10 mahalleyi kapsayan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen değiştirecek dev alt yapı projelerinden Muratdede-İlbade Mahallesi ve Akkonak-Karaman Mahallesi’nin temel atma törenleri gerçekleştirildi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için başlattığı Akkonak-Karaman Mahallesi ile İlbadı-Muratdede Mahallesi’nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattını baştan aşağı değiştirecek projenin resmi temel atma töreni yapıldı. İlk olarak Akkonak Mahallesi’nde düzenlenen Akkonak-Karaman Mahallesi alt yapı temel atma törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan törende yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet etmeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Üç yıl önce burada bir söz vermiştik ve bu gün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Akkonak ve Karaman Mahallesi’nin alt yapısına başlayamasaydım gözüm açık giderdi’ demiştim. Bugün sözümüzü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.


Denizli’nin daha güzel olması için elinden geleni yapacağını kaydeden Başkan Zolan, “Bu mahallede 30 milyon liralık alt yapı yatırımı ile birlikte 68 km içme suyu hattı, 49 kilometre kanalizasyon hattı, 10 kilometre yağmursuyu hattı yapılacak. Akkonak ve Karaman Mahallesi’nde alt yapı tamamen değişecek ve bu çalışma ile bölgenin bundan sonra 100-150 yıl alt yapısı değişmeyecek. Sizler istediniz biz söz verdik ve yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalar bittiğinde Akokonak ve Karaman Mahallesi bambaşka bir çehreye kavuşacak. Denizli’ye hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, şehirde Denizlililer ile birlikte destan yazdıklarını belirterek, “2004 yılında bu şehrin hizmetine geldiğimizde, bu şehirde olmayan ne varsa yapmak için seferber olduk. İlk yola çıktığımızda, ilk köprülü kavşaklar için 100 gün dediğimizde bize siz inandınız ve bizim arkamızda oldunuz. Bu destekle 9 tane yaptık. Siz olmasaydınız sizin desteğiniz olmasaydı, Çamlık Parkı olmazdı, Adalet Parkı olmazdı. Bu şehir spor salonlarına kavuşmazdı. Türkiye’nin hiç bir yerinde, toza, çamura, trafiği felç edecek boyutta bunu yapacak işe destek veren ve şenlik havasında geçen bir şehir yok. Şehir yapalım dediği için bu şehir bu gün bu hale geldi’’dedi.


Denizli’de Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar kısmen Siteler ve Mehmetcik Mahallesi de dahil olmak üzere 10 mahallede sürdürülen altyapı çalışmalarının toplam maliyetinin yaklaşık 190 milyon TL olduğu ifade edildi. Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar kısmen Siteler ve Mehmetcik Mahallesi’ne toplam 123 milyon liralık alt yapı yatırımı yapılırken, bölgeye 200 km içme suyu, 163 km kanalizasyon ve 36 km yağmur suyu şebekesi yapılacak. Muratdede-İlbade mahallelerinde ise 41 km içme suyu, 33 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu hattı döşenecek. Akkonak ve Karaman mahallelerinde ise 68 km içme suyu, 49 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu şebekesi yapılacak. Proje kapsamında ayrıca Denizli’deki 47 adet su deposu baştan aşağı yenilenecek ve SCADA adı verilen sistem kurularak, Denizli’nin suyu tek merkezden izlenecek.


Hürriyet


Geri Dön