05 / 05 / 2024

DentGroup Almanya'da klinik açıyor!

DentGroup Almanya'da klinik açıyor!

İlk şubesini 2006'da İstanbul Bağdat Caddesi'nde açan DentGroup şubeleşmeye başladı. Şirket, Almanya'da klinik açmaya hazırlanıyor.



Türkiye'de diş hastaneleri ve diş klinikleri zincirlerinin geçmişi çok eski değil; 2000'den sonralarına dayanıyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; DentGroup da bunlardan biri, ilk kliniğini 2006'da İstanbul Bağdat Caddesi'nde açan DentGroup, 2012'den itibaren şubeleşmeye başladı. Aynı yıl 0-12 yaşa özel diş kliniği de kurdu.

2013'de dijital diş hekimliği çalışmalarına başlamış ve CRM-ERP özellikli ilk online dental yazılımı olan DentSoft'u geliştirmişler.

Yapılan yatırımlar meyvesini vermiş ve şube sayısını artırmışlar. Kendi dijital diş laboratuvarı DentLab'ı da kuran DentGroup bugün 16 klinik ile hizmet veriyor. Bu sayıyı hızla artırmak planlan da var. Kuruculardan Efe Çelebi ve ortakları 2025'e dönük çok büyük hedefler belirlemişler. 2025'te 200 kliniğe ulaşmayı hedefliyorlar. Bunun için de franchising modelini geliştirmişler. Ünite başı 5 bin dolar bir bedel istiyorlar. DentGroup bünyesinde çalışacak olan hekimler aylık cirolarından yüzde 2 pay veriyorlar. Bunun karşılığında kliniğin kuruluşu için personel, ekipman gibi birçok işlemi DentGroup hallediyor.

DentGroup'un müşterileri sadece Türkiye'den değil. Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden ciddi bir müşteri potansiyeline sahip. Bugün itibariyle cironun yüzde 30-40'ı sağlık turizminden geliyor. DentGroup'un büyümesi sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacakmış. Almanya'nın Bonn kentinde bir klinik açılıyormuş. Alman bir diş hekimi ile sözleşme imzalanmış. Almanya'daki klinik iki aya kadar hizmet vermeye başlayacakmış. Dubai'de bir klinik açmak için de temaslar yürütülüyormuş...


Geri Dön