21 / 05 / 2024

Depozito ödenecek! Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Depozito ödenecek! Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Otomobil sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi açıklandı. Araba sahipleri depozito ödeyecek. İşte detaylar...



Eski aküsünü getirmeyen depozito ödeyecek!

Akü değiştirirken eski aküsünü getirmeyen otomobil sahibi, depozito vermek zorunda kalacak. Akü üreticileri tarafından 2020 yılı başından itibaren piyasaya sunulan aküler için geri kazanım katılım payı ödenmesi veya depozito uygulanması sağlanacak. Bakanlığın uygun gördüğü pil ve akülerin etiketine “depozitoludur” yazısı konulacak.

İşletmelere uyarı!

Akü satan işletmelerde, akülerin kesinlikle suya, toprağa, kanalizasyona, çöp konteynerine dökülmemesi ve yakılmaması yönünde uyarılar yer alacak. Sürücülerin getirdiği atık aküler için geçici depolama alanı kurulacak. 

Satış noktalarında ve internet sitelerinde akülerin toplanması için tüketicilerin yapması gereken adımları anlatan uyarılar olacak. Taşınabilir piller ve otomotiv pilleri ile akülerin kapasiteleri;  görünür, okunaklı ve silinemez olacak şekilde üzerlerine eklenecek. Zararlı madde içeren pil ve akülerin kullanımının önüne geçilmesi sağlanacak ve uzun ömürlü ve zararsız madde içeren şarj edilebilir pil ve akülerin daha çok kullanılması teşvik edilecek.

Audi'de çılgınlık! 2023 Audi e-tron Sportback Nisan fiyat listesi şoke etti!

2023 Mercedes-Benz C Serisi Sedan da görülmemiş fırsat! Fiyat listesinde büyük sürpriz

Düşük yakıt tüketimiyle dikkat çeken mesai arkadaşı; Citroen Jumpy Van fiyat listesine şaşırtmamak elde değil


Geri Dön