28 / 04 / 2024

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 15 Şubat Çarşamba akşamı bütün televizyon kanallarında ortak yayınlanacak 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi kritik bir adım atarak vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi uygulmasına gidecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arından tüm Türkiye seferber olurken yurtiçi ve yurtdışından yapılan yardımlar da bölgeye ulaştırılmaya çalışılıyor.

AFAD, Kızılay'a yapılan nakdi bağışların tamamı vergi tutarından indirilebilecek. Hem işletmeler hem de kira geliri, ücret geliri, faiz geliri olan vatandaşların yaptığı bağışlar, vergiye tabi kazançlardan indirilebilecek.

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

VERGİ İNDİRİMİ İÇİN DEKONT YETERLİ

Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergi boyutu ile ilgili ayrıntıları açıkladı. Buna göre, Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunu kapsamında Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamı ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınacak.

AFAD, Türk Kızılay'ca ilan edilen hesaplara yapılan bağışların indirilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacak. Ayn bağışlar AFAD ve yönlendirdiği kamu kurum ve kuruluşları tarafından da yararlananılabilecek.

 

 


Geri Dön