20 / 07 / 2024

Deprem bakımından en güvenli şehirler hangileri? 2 il için korkutan tahmin!

Deprem bakımından en güvenli şehirler hangileri? 2 il için korkutan tahmin!

Yıllardır konuşulan İstanbul depremi nedeniyle deprem riski sadece Marmara bölgesinde varmış gibi algılanıyor. Peki gerçekten öyle mi?




Peki deprem kuşağındaki Türkiye'de fay hatları üzerinde olmayan en güvenli şehirler hangileri? İşte deprem uzmanı Prof.Dr. Ahmet Ercan bununla ilgili bir paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem açısından "en güvenli" olarak değerlendirdiği şehirleri açıkladı. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası, Türkiye’nin deprem bakımından "en güvenli" olarak değerlendirdiği illerini paylaştı. Prof. Dr. Ercan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen çifte depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bakımından güvenli olarak nitelendirdiği şehirleri paylaştı. Prof.Dr. Ahmet Ercan sosyal medya paylaşımında deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinin; Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya olduğunu ifade etti. "Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı" ifadesini kullanan Ercan, "Ankara başkentimiz de etki alanında ancak güvenli bir ilimizdir. Zonguldak da güvenli illerimizdendir" değerlendirmesinde bulundu.

2 İL İÇİN KORKUTAN DEPREM TAHMİNİ

Kahramankaraş depremini 2020 yılından bu yana defalarca çeşitli platformlarda dile getirdiği halde uyarılarının dikkate alınmadığını kaydeden Naci Ercan'dan yeni bir deprem uyarısı geldi. "Bingöl-Elazığ-Malatya-Adıyaman-Maraş için kocaman bir proje hazırladık. DPT'ye sunduk, reddedildi. TÜBİTAK'a sunduk, reddedildi. TV'lerde söyledik, her yerde söyledik, çırpındık" diyen Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk yayınında depremle ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Erzincan ile Bingöl arasında 7.4'lük bir fay var, en son 1790'larda kırılmış, burası yakınlarda kırılabilir. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı. Naci Görür'ün bu tespitine Fox TV yayınında değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Ahmet Ercan'dan da destek geldi. Prof.Dr. Ahmet Ercan Erzincan-Bingöl fayının tehlike arz ettiğine dikkat çekti.

 

 

 

 


Geri Dön