02 / 05 / 2024

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.



DSÖ’den yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun, Türkiye ve Suriye’yi tahrip eden yıkıcı zelzelelerle mücadeleye katkı sunmak için 72 ton sağlık ve acil ameliyat malzemesinin teslim edildiği söylendi.

DSÖ’den Türkiye ve Suriye’ye Destek

İlk charter uçağın Türkiye’ye doğru 9 Şubat’ta kalktığı ve bu uçağın 37 ton hayat kurtarıcı malzeme getirdiği; Suriye’ye ise 35 ton sağlık malzemesi taşıyacak uçağın bugün hedef noktaya ulaşmasının beklendiği söylendi.

Söz konusu yaşam kurtarıcı malzemelerin 100 bin kişinin tedavi ve bakımının yanında 120 bin acil cerrahi müdahale için kullanılacağı söylendi.

DSÖ’nün yaklaşık olarak 37 ton sağlık malzemesini taşıyan üçüncü uçağın ise 12 Şubat’ta Suriye’ye ulaşmasının planlandığı ve bununla beraber zelzeleden etkilenen 300 bin kişinin daha sağlık gereksinimlerine yanıt verilmesinin hedeflendiğine dikkat çekildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön