28 / 04 / 2024

Deprem bölgesine, IFC'den 530 milyon dolar finansman desteği...

Deprem bölgesine, IFC'den 530 milyon dolar finansman desteği...

IFC deprem bölgesinde 5 banka aracılığı ile 530 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...



Uluslararası Finans Kurumu (IFC), deprem bölgesinde küçük işletmeyi desteklemek amacı ve toparlanma çabalarını hızlandırmak amacı ile, beş özel banka aracılığı kapsamında 530 milyon dolarlık bir finansman paketi vereceğini belirtti. 

IFC'den yapılan açıklama doğrultusunda yer alan detaylara göre tutar uluslararası finans ve kalkınma kurumlarından sağlanan 220 milyon dolarlık finansman da içermektedir. 

IFC'nin fonlamasında Akbank 71 milyon dolar, DenizBank 119,5 milyon dolar, QNB Finansbank 109,5 milyon dolar, İş Bankası 150 milyon dolar ve Yapı Kredi 80 milyon dolar olmak üzere 530 milyon dolar sağlanacağı kaydedildi.

Bu süreçte, DenizBank, deprem bölgesi için Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı iştiraki Proparco ve Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu'ndan (EFSE) 118 milyon dolar kredi sağlayacak,.  Aynı şekilde, Yapı Kredi’de de deprem bölgesine destek olmak amacı ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 80 milyon dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı. 

Ayrıca, QNB Finansbank ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansının alt kuruluşu olan Proparco (Société de Promotion et de Participation Pour La Coopération Economique) ve EFSE (European Fund for Southeast Europe), Türkiye'de 2023 Şubat ayında yaşanan depremden etkilenen kentlerdeki bireylerin ve KOBİ ölçeğindeki firmaların finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladığı açıkladı.

Deprem bölgesine, IFC den 530 milyon dolar finansman desteği...

IFCNE İŞ YAPMAKTADIR?

Bu kapsamda, kurumun amacı, gelişmekte olan ülkeler ile özel sektörün de gelişimini  yapmak için yatırım, ve danışmanlık ile varlık yönetimi hizmetleri sunmak; buna göre, yoksulluğun düşürülmesi için, özel sektörün yeni iş alanları yaratmaları doğrultusunda, istihdam düzeyini ve yaşam standartlarını arttırıcı projeler üretmek için çalışmaktır.

IFC STANDARTLAR NELERDİR?

IFC (Uluslararası Finans Kurumu) standartları Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi mantığını içine almaktadır.. Buna göre, özellikle kredi kullanmak isteyen yatırımcılar tarafından bankaların finansman desteğini verme öncesindeki ön değerlendirme ve ilerlemek ve takip etmek adına kullanılmaktadır.

ULUSLARARASI FİNANS BÖLÜMÜ HANGİ ÜNİVERSİTELERDE VARDIR?

Uluslararası Finans bölümü, başta Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi olmak üzere toplam 4 adet üniversitede bulunmaktadır.

 

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!


Geri Dön