17 / 05 / 2024

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.



“Hayat Kurtarmak için Zamanla Yarışıyoruz”

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus konuyla alakalı açıklamasında “Bu hayat kurtarıcı sağlık malzemeleri, Türkiye ve Suriye’deki yaralıların tedavisi ve bu trajediden etkilenen herkese acil bakım sağlanması için kritik öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Hayata tutunanların dondurucu soğuklar, devam eden artçı sarsıntılar ve diğer problemlerle mücadele ettiğini belirten Ghebreyesus, hayat kurtarmak için zamana karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Açıklamanın devamında, DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenen sahalara ulaştırılmak üzere toplamda 110 ton sağlık malzemesini hızlı şekilde temin ettiği bilgisi de verildi.

Deprem Bölgelerine DSÖ den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kurulan bir kuruluştur. WHO, sağlık konularının küresel çapta yönetilmesi, ülkeler arasında sağlık politikalarının koordinasyonu ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gibi konulara odaklanmaktadır. WHO, dünya çapında sağlık sorunlarını tanımlayarak ve çözmeyi amaçlayan küresel bir ağır. Bu sorunlar arasında, hastalıkların yayılması, çocuklar için sağlıklı yaşam koşullarının sağlanması, kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması ve insanların sağlıklı yaşam sürelerinin uzatılması yer alır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön