22 / 11 / 2024
fuzul

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.




Deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlenmesine ilişkin karar bugünkü 32397 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Deprem kaynaklı şekilde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya şehirleriyle Gaziantep'in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde ilan edilen mücbir sebebin sürmesi sebebiyle bu yerlerde kamuya olan borçların taksitlerinin ödeme süresi de yeniden belirlendi.

32397 Sayılı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı kararına göre, söz konusu bölgelerde alacaklı idarelere borçlu olanların ödemesi gereken taksitlerin 1.'sinin süresi, mücbir sebep halinin sona ereceği 30 Nisan 2024 tarihinden sonraki ayda, diğer taksitlerin süresi de bu ayı izleyen aylık dönemler halinde ve toplam 12 ayda ödenmek üzere uzatıldı.

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

TÜRK VE ÇİNLİ AKADEMİSYENLER 8 PROJE İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Türk ve Çinli akademisyenler, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden depremin ardından stratejilerin geliştirilmesine, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerine kadar çeşitli konularda toplamda 8 proje sürdürecek.

Paylaşılan bilgilere göre Türk ve Çinli akademisyenler, depremlerden sonra izlenecek stratejilerden bu alanda geliştirilecek teknolojilere kadar pek çok alanda projeler yürütecek.

Verilen detaylara göre bu noktada TÜBİTAK, Çin Ulusal Doğal Bilimler Vakfı (NSFC) ile İkili İşbirliği Programı'nı hayata geçirdi. Programın çağrı sonuçlarına göre, Türk ve Çinli akademisyenler, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden depremden sonra stratejilerin geliştirilmesine, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerine kadar çeşitli konularda toplam 8 projeyi hayata geçirecek.

BİNALARIN DEPREM DAYANIKLILIĞININ ARTIRILMASINA DAİR ÇALIŞMA

Ayrıca programın çağrı sonuçlarına göre, Tongji Üniversitesinden Chaolie Ning ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Akkar Kahramanmaraş depremlerinden öğrenilen derslerin uygulamalarına yönelik bir projeyi de hayata geçirecek.

Yine paylaşılan bilgiye göre Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bozer ve Guangzhou Üniversitesinden Yun Zhou da betonarme yapıların deprem dayanıklılığının ve depremin ardından değerlendirme stratejilerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapacak.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!


Geri Dön